Olika embossingtekniker på kvistpapper

Jag är en nyfiken experimenterande människa. Så under varje månadstema ställer jag mig själv alltid ett par frågor. Hur många olika sätt går det att göra detta på? Vad vore det mest utanför-boxen-sättet? Och finns det något jag inte provat eller något jag borde återbesöka och testa igen?

När det gäller embossing är det över huvudtaget ganska mycket ett återupptäckt. Det var länge sen jag höll på med embossing i alla dess former. Men det var bra mycket roligare än jag mindes det. En av anledningarna är att jag nu har världens bästa embossingdyna från Wow. Här hittar du den och alla pulver.

Jag tänkte visa upp tre kort med fyra olika embossingtekniker. Samtliga kort har jag gjort i kvistpapper. Det blir så fint med vitt och någon accentfärg mot det naturfärgade – jag har jobbat med rosa.

Första kortet är ett skakkort och det är två traditionella embossingtekniker använda på den. Jag har heatembossat Breezy Bouqet från Altenew med vitt embossingpulver och klippt ut den och färglagt med akvarellpennor. Buketten sattes sedan ovanpå acetatarket som håller paljetterna inne i ”lådan”. På botten i lådan har jag embossat text från Hänglar Wings ark ”Mamma”. Först har jag stämplar dem med Distress Oxide sedan embossat med Clear embossingpulver. Hjärtana är en ministämpel från Altenew stämplad med stämpeldynan Hero Arts pigment ink Unicorn.

För ramen har jag använt en embossingfolder från Darice, sedan har jah färgat in pappret här och där med Distress Oxide, Picked Raspberry och använt en brayer för att färga in förhöjningarna med vit stämpeldyna. Bården är från Lawn Fawn och paljetterna från Neat &Tangled.

På det andra kortet har jag använt en teknik där man först embossar pappret genom en stencil och sedan heatembossar mönstret (DT Babsan beskriver det mer här).

Stencilen är Rosette från Tim Holtz och visst blir det ett sött vintermotiv tillsammans med Mama Elephants stämplar Little Penguin Agenda?! De är färglagda med akvarellpennor.

Och apropå Little Agenda stämplar, fram till 19 maj kan du förbeställa stämplar från Mama Elephant. Kika på deras hemsida och mejla anna@pyssloteket.se vilka du vill ha. Ett exempel kanske är Little Fairys agenda?

På det tredje kortet har jag använt just dem. Här har jag använt mig av den fjärde embossingtekniker – använda dies för att prägla pappret. Här har jag använt diesen Heart Tree från MFT (den har precis tagit slut men hör med Anna om du vill beställa den). Med en gummimatta och den tunnare plattan till din stansmaskin lägger du tex för min Cuttlebug nerifrån och upp: A+B platta, embossingmatta, papper, die (vänd nedåt mot papper), B-platta.

Med den vita stämpeldynan från Hero Arts har jag använt Grassy Edges från My Favorite Things och Market Branches från Echo Park till bakgrunden. Med Nuvo Chrystal Drops och Glitter Stickles jag gjort accenter och glittrat vingarna. Textstämpeln är som förut från Hänglar Wings morsdagsset.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar