Ett par tips som förhöjer embossingen (ännu mer)

Vilken grej att återupptäcka embossing som en del av ett DT-team som sprudlar av idéer och kunskap. Så hemma hos mig har nu fönen gått varm och mängder av papper manglats och nu tänkte jag dela med mig av några finurliga effekter och fiffiga knep.

1. Mitt första tips är att embossa dina egenskapade bakgrunder. På det här kortet har jag först gjort en himmel med Mini Cloud Stencil från My Favorite Things och Distress ink. Sedan har jag använt torrembossing med Darice embossingfolder Sunrays.

2. Nu till tips två. Använd en brayer för att rolla Wow-embossingdyna på förhöjningarna i pappret och strö clearembossing eller som jag gjort här hologramglittrat embossingpulver – ett sådant hittar du i Wows sortiment.

Kortet har jag färdigställt med urklippta fåglar från ett pappersblock från Vicki Boutin. Den läckra etiketten ”sunshine” kommer från ett väldigt fiffigt mönstrat papper från Pink Paislee; Whimsical #8. Helt klart en serie papper att spana in!

3. Mitt tredje tips går ut på att färga in det embossade pappret, bara på förhöjningarna.

På det här kortet har jag också embossat en egenskapad bakgrund där jag mest kladdat med lite olika Distress Oxide och testat lite olika stenciler och stämplar. Den som syns mest i slutresultatet är stämpelarket Bakgrundstext från Hänglar Wings. Efter att ha embossat foldern Numbers också den från Darice. Sedan har jag tagit röd Distress Oxide på brayern och färgat in siffrorna. Efter det har jag använt tips nummer två och embossat siffrorna i clear och hologram.

Så har jag även gjort med stämpeln från setet Anthropomorphes Zebra från Katzelkraft . Läckert skimrande ovanpå det svarta stämpeltrycket.

4. Mitt fjärde tips går ut på att använda clearembossing som en slags resistteknik. Dvs. embossingen gör att färgen under bevaras medan de oembossade områdena kan färgas in.

Det har jag illustrerat på det här kortet där jag tagit ett rätt trist storprickigt papper från mitt enorma lager av historia och först embossat det i embossingfoldern Tropical Leaf från Darice och sedan med hjälp av brayern har jag haft på wow-embossingdyna på de förhöjda områdena och clearembossat dessa.

5. Notera dessutom tips fem vänd embossingfoldern bak och fram så att de som brukar bli förhöjda områden istället blir försänkta.

Därefter har jag färgat in löven med gröna nyanser av Distress Oxide. Tim Holtz Distress Blending Brush är fenomenala för infärgningen.

6. Det sjätte och sista tipset handlar om att testa att heatembossa andra saker än papper, tex de tunna fina trädekorationerna från Wycinanka. Med Wows flamingofärgade Hot Gossip pulver blir det sååå läckert!

Hoppas du testar något av tipsen! Berätta gärna om du har något ytterligare fiffigt och effektfullt sätt att använda embossing.

Missa inte heller att vi har startat en månadsutmaning på temat embossing i vår Facebookgrupp.

Ha en fin och kreativ helg!

//DT Pyzzlot Karin

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar