Enhörningspicnic med Lawn Fawn

Som bekant har jag ju varit väldigt förtjust i de senaste släppen från Lawn Fawn. En av de sista grejorna som fick följa med hem var setet Unicorn Picnic, ett gäng med söta enhörningar som har picnic helt enkelt. Nu tänkte jag bjuda på en kvalkad med kort som visar upp detta set:

Här kände jag att det var helt rätt att gå ”all-in” på ink blendning för att få till de mest härliga bakgrunder för mina enhörningar att festa på. Totalt så blev det två ”vanliga” kort, ett gjort med de nya slim line diesen och ett interaktivt gjort med reveal wheel (helt klart en ny kärlek).

Första kortet ut skapade jag till min dotter som fyllde 8 nyligen. Hon älskar rosa och lila samt enhörningar och glitter så det kunde ju inte varit mer perfekt. Jag gjorde bakgrunden med distress oxide i färgerna Spun sugar, Picked raspberry och Wilted violet. Jag skar sedan ut dem med den största av de nya slim line diesen från Lawn Fawn. Jag skvätte sedan lite vatten på den för att få till en härligt drömlik bakgrund. Jag stämplade lite i matchande färger med ”stjärnstämpeln” som är med i setet och stämplade även hälsningen längst upp.

 

Regnbågarna är gjorda med hjälp av cirkeldies men numera har Lawn Fawn en väldigt snygg die för just regnbågar (Stitched rainbow) som gör dem mycket enklare att skapa. För att göra en regnbåge med cirkeldies så behöver du 6 stycken cirkeldies i olika storlekar. När du skurit ut den största cirkeln, ta din nästa storlek och skär ut ett hål i cirkeln, var noga med att centrera den. Skär sedan ut nästa färg med denna cirkeldie och upprepa sedan tills du har de färger du vill ha. För att montera så skar jag ut en cirkel av den största varianten en gång till och limmade sedan alla mina cirklar på denna. Man får då en rundel i regnbågsfärger som man sedan skär ut så mycket som man behöver av på sitt kort.

Molnen längst ned är gjorda med Lawn Fawns Puffy Cloud border. Alla figurer är färglagda med alkoholbaserade pennor, butiken tar in Altenews variant som kallas Artist Markers som du kan prova om du är nyfiken. Figurerna är sedan utskurna med tillhörande dies. Som en sista detalj så har jag lagt till Stickles i ”färgen” Star dust för att få extra mycket glitter.

Kortet blev väldigt uppskattat av mottagaren 😉

Nästa kort ut har också en ink blendad bakgrund där jag sedan även lagt till en stencil för att skapa solstrålar (My Favorite Things Ray of Light). Jag använde här ”resten” av regnbågen på kortet ovan. Jag upptäckte dock att jag behövde lite större moln och hittade dem i setet Plane and simple men jag har däremot använt ansiktena från Unicorn picnic. Molnet är gjort med Puffy cloud borders. Bakgrundsdiesen är Lawn Fawn Outside in stitched scalloped rectangle stackables och My Favorite Things Wonky Stitched rectangle.

Nästa kort ut är gjort med Reveal Wheel die. Jag använde även Reveal Wheel sentiments för hälsningen. Tyckte det passade bra att använda pratbubblan här vilket är en ”add-on” och heter helt enkelt Reveal Wheel Speech bubble. Bakgrunden är gjord med ink blendning och distress oxide i färgerna Scattered straw och Abandon Coral. Stämplarna är färglagda med alkholbaserade pennor. Bakgrundspappret är från ett äldre 6×6 block från Doodlebug Designs. För lite extra detaljer så har jag använt Stickles i färgen Star dust.

 

På dagens sista kort så ville jag verkligen använda ett av mina senaste embossingpulverinköp från WOW! som heter Mermaid Tails. Det är ett superglittrigt, silveraktigt pulver och jag tyckte det kunde passa för dessa enhörningar. Jag gjorde först en bakgrund med distress oxide i färgerna Cracked pistachio, Peacock feathers, Blueprint sketch och Chipped sapphire. Jag såg till att detta var HELT TORRT och använde mig sedan av en molnstencil från My Favorite Things (finns numera även liknande från Lawn Fawn) ihop med en embossing dabber (från Ranger). Man kan också använda en vanlig embossingdyna för detta men då måste man ha något att applicera med som t.ex en makeup-svamp eller liknande. Jag började uppifrån med mina moln och hällde på pulver allt eftersom. Från början så värmde jag direkt jag hade hällt på pulvret men kom sedan på att jag faktiskt kunde klara det genom att applicera flera moln samtidigt och sedan hälla ut pulver och värma sist.

 

Jag la även till två vita moln längst ned och använde mig av Lawn Fawn Chunky glitter och en limpenna för att få dit detta för det där extra glittret. Älskar hälsningen som kommer från setet Unicorn Picnic, den kunde inte varit mer perfekt i just detta sammanhang.

Jag hoppas ni blivit inspirerade att ta fram era stämpelfärger och prova på lite ink blendning ihop med några härligt glittrande enhörningar. Tänk på att butiken nu har semesterstängd, ordrar under denna tid skickas en gång i veckan. I augusti återgår det till lite mer normala öppettider. Njut nu ordentligt av semestern, se till att få pysslat och glöm inte att hålla ett öga på Facebook-gruppen där det kan dyka upp spännande saker som lives.

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar