Dies eller inte?!

Det är bara att inse: tänk så mycket rikare man varit om inte koordinerande dies till stämplar hade uppfunnits. Då hade vi fortfarande suttit där med finklippsaxen och svurit över småpill men vi hade haft mer pengar. Eller fler stämpelset. Alltså, om jag ska utgå från mig själv. Pengarna hade nog inte hamnat på sparkontot i vilket fall…

Idag bjuder jag på fyra kort där jag valt att inte använda dies bara som en liten inspiration, att man faktiskt kan klara sig utan (en stund i alla fall). På det första kortet har jag helt enkelt maskat av ett stycke med hjälp av två taperemsor. Där emellan har jag sen använt distress ink med ink blending tool och avslutat med att stämpla en radda krukväxter & en grattistext.

Till kort nummer två har jag steppat upp det lite och maskat en hel rektangel med tape 🙂 Räven och ballongen stämplade jag på masking paper och klippte ut så att jag kunde göra min bakgrund. Jag valde att använda en ljust rosa färg (Spun sugar) till mina moln för då skulle det bli en snygg blandning med det gula jag visste att jag skulle använda till solstrålarna. Ibland händer det faktiskt att jag tänker framåt! Färgläggningen är gjord med alcoholbaserade pennor. Ballongen fick lite Wink of stella och ett lager glossy accents som slutfinish.

Kort nummer tre. Nu börjar det hända grejer. Här hittade jag en bit masking paper som jag nån gång stansat ut ett hjärta ur. Som tur var passade det perfekt runt den lilla bläckfisken – och till temat också.

Och sist men inte minst, kort nummer fyra. Samma koncept som ovan men här fick jag inte riktigt till det med att enhörningen låg bland molnen så jag stansade ut ett litet stycke moln i vellum som hen kunde ligga bakom.

Så, hoppas du fick lite inspiration att använda bara dina stämplar. Tyvärr är ju väldigt mycket slut när jag schemalägger det här. Förhoppningen är att leverantörer och transportörer snart ska börja komma ikapp efter Coronasviterna så jag kommer skriva ut vad stämplar & stenciler heter även om jag inte kan länka till dem i butiken. Är det nåt du blir extra sugen på så kan du alltid maila Anna en förbeställning.

Dagens materiallista:

Distress ink

Ink blendning tool 

Maskeringstape

Masking paper

Kort & kuvert

Glossy accents

Memento ink tuxedo black

Wink of Stella

Altenew artist markers (alcoholbaserade pennor)

Lawn fawn – Simply celebrate – summer

MFT Stamps – Bitty birthday wishes

MFT-stencil – Mini cloud edges

MFT-stencil – Sun ray

Lawn fawn – Really high five

Lawn fawn – Ocean shell-fie

MFT-stencil – Make waves

Hero arts infinity dies – Nesting circles

Lawn fawn – Puffy cloud border dies

Lawn fawn Pearlescent vellum

Lawn Fawn – Unicorn picnic

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar