Skapa färdiga dekorationer till scrapbooklayouter – Man tager vad man haver

Ibland när jag har små högar över med stämplade motiv, pappersremsor, washitejp, die cuts, överblivna stickers och så vidare, så brukar jag sätta mig och göra små dekorationskluster av dessa. Egentligen när det nästan samma högar som jag använder till ATC-kort, det är lite samma kategori. Dessa dekorationskluster använder jag sedan på scrapbooklayouter eller kort. Det är färdiga små fokuspunkter som är redo att användas!

Dessa små fåglar kommer från ett stämpelset från Darkrooom Door som jag specialbeställt hos Anna, och det heter ”Garden Birds”. Älskar dem, de är så runda i formen! Precis när jag fått hem dem stämplade jag upp dem på gamla boksidor och klippte ut, så nu var det dags att använda dem. Den regnbågsprickiga washitejpen kommer från Doodle Bug, oc den tejpade jag fast på lite vit cardstock som jag sedan klippte ut. Ett väldigt enkelt sätt att tillverka små attiraljer till sina alster. Ordklistermärkena kommer från Tim Holtz.

Fjärdarna är chipboard från Wycinanka, och dem har jag målat med den gyllene färgen ”gilt” från Dina Wakley. Lite stänk med Distress Oxide Spray och paljetter knöt ihop det hela på ett fint sätt.

Till nästa tre kluster använde jag tre överblivna uppstämplade blommor från Altenew, som heter ”Incredible”. Jag stämplade upp dem på mönstrat papper från My Favorite Things för att använda på en layout, men dessa tre blev över. Perfekt!

Till dessa använde jag även löv från Altenew, från setet ”Leaf Canopy”, som jag hade färglagt med Nuvo Shimmer Powder för länge sedan. Pratbubblor och hjärtan är även dessa chipboard från Wycinanka, och klistermärkena med ord på kommer från Pink Paislee. För att göra pratbubblorna lite mer intressanta målade jag dem med vattenfärg från Kuretake (Gansai Tambi”). Till sist lite stänk, såklart, och sedan droppade jag lite extra Distress Oxide Spray på chipboardhjärtana, och det fick ett rätt häftigt resultat!

Nästa set dekorationer skapades utifrån denna fantastiskt fina skrivmaskin från Concord&9th, som jag tidigare stämplat upp och färglagt med akvarellfärg.  Papperna kommer från ett 6×8-block från Pink Paislee som heter ”5th & Monaco”, och ett av dem gick att klippa isär till små journaling tags. Texterna på dem kändes bra ihop med en skrivmaskin.

Som extra piff använde jag lite snöre och bling jag hittade i mina gömmor. Ordklistermärkena kommer från Tim Holtz.

Till slut svängde jag ihop dessa dekorationer med papper från Pink Paislee och delar ur ett ephemera pack från Crate Paper. Det fina i kråksången här är att man kan sortera ut de bitar som man tänkt använda till ett specifikt projekt, och det som blir över kan man göra sådana här dekorationer av! Så ligger de inte och skräpar i ens stash för länge.

Här är alla mina färdiga små minialster tillsammans!

Brukar ni göra egna små färdiga dekorationer av era överblivna pysselsaker hemma? Vore det inte härligt att använda sådana här på ett alster? Det blir så personligt och fint! Testa, vettja!

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

1 reaktion på ”Skapa färdiga dekorationer till scrapbooklayouter – Man tager vad man haver

    Linda Landby

    (2 augusti, 2020 kl. 22:17)

    Superinspirerande läsning o jag har lajven kvar o kika på under veckan ?

Lämna ett svar