Inspirerad av ett linne, distress ink på micro glaze

Inspiration kan verkligen komma precis vart som helst ifrån. Jag och min dotter var och handlade kläder och hon fastnade för ett härligt somrigt linne som jag fick ”värsta” pysselvibbarna av. Sagt och gjort, bara att börja skapa. För att skapa bakgrunden så använde jag ett tips jag plockat upp från Tim Holtz, nämligen Distress Micro Glaze. Det är en liten burk med en krämliknande produkt som används för att göra alster vattentäta men man kan också använda den till olika tekniker. För att riktigt se hur den används föreslår jag att ni kollar på följande FB-live från Tim Holtz där han beskriver hur man använder denna produkten. Om du vill se just hur man gör en sådan bakgrund som den jag gjort, spola fram till 54.00 minuter 😉 .

Här använde jag Distress Micro Glaze genom en stencil, från mina gömmor, på ett vattenfärgspapper (Canson Watercolor). Man tar lite (och när jag skriver lite menar jag verkligen lite, man ”duttar dutten” ytterst försiktigt på glazen så man plockar upp lite, det räcker!!) på ett rent mini ink blending tool och sedan går man över de delar av stencilen som man vill ska synas. För att rengöra stencilen torkade jag bara av den med lite hushållspapper. ”Dutten” ligger kvar i burken så kan jag använda den nästa gång. Jag använde mig sedan av Distress Spray Stain i färgen Peacock Feathers ihop med lite vatten för att färga in bakgrunden. Det som händer då är att färgen inte fastnar på det man har duttat på. Man skulle ju också kunna heat embossa för att skapa en liknande effekt men det som är cool med detta är att bakgrunden verkligen är helt slät (man känner inte glazen i efterhand).

Blommorna och bladen som jag valde att använda denna gång kommer från ett Altenew set som heter Perfectly Perfect. De är färglagda med Copic Markers. Är du sugen på att testa alkoholbaserade pennor så tar Pyssloteket in Altenew Artist Markers som fungerar på liknande sätt. Jag har inga dies till dessa så det blev till att klippa ut dem med min lilla sax från Tonic Studios. Formerna är inte så avancerade så det gick faktiskt ganska lätt, för en gångs skull.

Jag monterade sedan mina blommor och blad med lim och 3D foam tape.

Till sist så heat embossade jag en hälsning, också den från ett Altenew set Sweetest peas, på svart papper från Lawn Fawn (sorten heter Black Licorice). Jag har testat MÅNGA olika svarta papper att heat embossa på men detta har verkligen blivit en favorit. Pappret är väldigt tjockt och ”äter” inte upp heat embossingen som vissa andra papper kan göra. Kan verkligen rekommenderas, jag beställde just ett 10-pack med dessa svarta papper från Anna (maila till anna@pyssloteket.se för sådant du vill ha som inte finns i butiken just nu).

Nu kanske ni undrar hur min inspiration såg ut från början:

Tycker ni att jag lyckades fånga mönstret?

Butiken är fortfarande semesterstängd en vecka till, men ordrar skickas fortfarande av hjälpredan Malin. Så här i COVID-tider så har det varit tufft med leveranserna så om det är något du inte hittar i butiken som du vill ha (som Anna kan ta hem), maila till anna@pyssloteket.se så tar hon hem det så fort det är möjligt.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar