Do what you love

I maj så hade vi ju tema om embossing och då påbörjade jag dessa alster som ni ser nu genom att göra bakgrunden. Sedan har de legat till sig lite tills jag hittade en bra lösning för att knyta ihop påsen. Så idag får ni se heat embossing och embossingfolder ihop med Nuvo Shimmer Powder:

Jag började med att göra bakgrunderna. Jag hade sett en teknik på en av Tim Holtz FB-live där han använde en embossingfolder ihop med Distress Oxide men jag var nyfiken på vad som skulle hända om man använde den för att heat embossa. Så, sagt och gjort. Först skar jag ut lämplig storlek av Canson Watercolor paper som passade i embossingfoldern. Sedan tryckte Versamark-dynan mot den ena delen av foldern. Det är svårt att se om det blir riktigt täckande men det vara bara att prova. Jag la mitt papper i foldern, tänk på att inte flytta pappret när du väl lagt i det eftersom det här blir som att stämpla. Jag körde igenom foldern på min Big Shot (på inställningen för embossingfolder), tog sedan ut pappret och hällde Clear embossingpulver på och heat embossade. Jag gjorde sedan exakt samma sak på ett annat papper förutom att jag nu tryckte Versamark-dynan mot den andra sidan i embossingfoldern. Detta innebär att man får en embossad panel och en debossad panel.

Nu var det dags för Nuvo Shimmer Powders. Jag plockade fram en bunt med färger som jag ville använda och hällde ut pulvret lite här och var på panelerna och sprayade sedan med vatten och lät allt lufttorka. Jag kommer inte exakt ihåg vilka färger jag använde men kan tänka mig att åtminstone dessa ingick: Storm cloud, Golden Sparkler och Meteorite Shower. Jag brukar tycka om resultat bättre om jag låter panelerna torka i lugn och ro jämfört med att köra med en Heat Tool. Så här blev resultatet:

Min första tanke var ju att jag skulle fått en panel där stenarna var de som fick färg på sig och den andra panelen så skulle det vara ”murbruket” som fick färgen. Tyvärr så blev min heat embossing inte så täckande som jag trodde men jag tyckte resultatet blev oväntat och bra ändå. Ibland måste man bara prova.

För att göra kort av dessa så skar jag ned panelerna lite med min Fiskars giljotin och monterade dem på svarta paneler som sedan monterades på en kortbas. Jag dekorerade med blommor. Dessa är Tim Holtz Sizzix Wildflowers, utskurna ur Canson watercolor paper och färglagda med Nuvo Shimmer Powders. De är monterade direkt på panelen med lim.

För att dölja ihoplimningen av buketten gjorde jag en liten rundel med hjälp av dies från Lawn Fawn och Hero Arts. På den vita så heat embossade jag ett gulligt brev från Altenew stämpelset Crafty friends med Wows embossingpulver Midnight Dreams. Även stickern från Tim Holtz har också fått lite embossingpulver på sig.

Jag fäste även lite snöre från mina gömmor på detta kort.

Det andra kortet är gjort på samma sätt men här använde jag mig av en annan stämpel från samma set samt hoppade över snöret (mest för att jag glömde att jag ville sätta dit det och hade limmat ihop den svarta panelen med ”muren” så jag fick helt enkelt hoppa över det 😉 )

Den mer färgglada muren blev min favorit. Och med det härliga pulvret Midnight Dream från Wow som pricken över i.

Jag har använt mig av följande produkter:
Embossingfolder tegelmur (gissningsvis Darice men det finns en i Tim Holtz sortiment också)
Embossingpulver: Clear och Wow Midnight Dream
Versamark
Nuvo Shimmer Powder i olika färger
Dies: Hero Arts Rectangle Infinity die & Circle Infinity die, Tim Holtz Wildflowers, Lawn Fawn Scalloped circle
Sticker: Tim Holtz Ideo-logy Small talk
Stämplar: Altenew Crafty friends
Limprodukter: Lawn Fawn glue tube, 3D foam tape, dubbelhäftande tejp 6 mm
Svart snöre: från mina gömmor
Papper: Canson watercolor paper

Hoppas ni provar på lite heat embossing ihop med era embossfoldrar. Det är riktigt kul!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Do what you love

    Embossingtekniker – Pyssloteket

    (8 november, 2022 kl. 05:59)

    […] somras visade Marianne en cool teknik där hon kombinerar torrembossing med värmeembossing. På så sätt har hon fått en upphöjd del respektive nedsänkt […]

Lämna ett svar