Maska bort delar av ett motiv på en stämpel

Jag fick en beställning på ett kort till en 80-årig gammal dam som älskar katter. Jag fick för mig att gamla damer inte bara älskar katter utan också pelargoner. Jag hade en perfekt stor pelargonkruka på ett gammalt stämpelmotiv från Penny Black. Det var bara så retsamt att motivet också innehöll en kanin. Den ville jag få bort…

Jag ville använda Katzelkrafts kattstämpelset Les Chat Russes. Men de var inte stora nog att täcka hela kaninen. Hur gör man då? Så här:

1. Börja som vanligt att stämpla det främre motivet, dvs katten som ligger framför krukan.

2. Stämpla den också på en post-it lapp, klipp ut den och sätt för den stämplade katten på pappret.

3. Måtta ut var bakgrundsstämpeln, dvs pelargonkrukan i det här fallet, ska vara och täck området med post-it lappar. Stämpla motivet. Du är beroende av en stämpelplattform för detta för att sedan kunna stämpla på exakt samma ställe i nästa steg. (Här hittar du stämpelplattformen Misti)

4. Klipp ut den del av stämpeln du vill maskera bort. I det här fallet kaninen.

5. Sätt tillbaka post-it lappen med kaninen på exakt samma stämpelställe. (Lite meckigt men använd dig av stämpelplattformens linjal från början för att se var kaninen stämplas.)

6. Nu sitter två post-it lappar delvis över varandra. Nu kan du stämpla krukan och sedan ta bort post-it lapparna.

Nu har du ett helt nytt nytt motiv. Eftersom kaninens huvud dolde till hälften vissa blad behöver jag fylla ut tomrummet som uppstod och ”göra färdigt” bladen. Det gick lättare än jag trodde att göra för hand med en vattenfast penna (Posca-pennor med smal spets hittar du här)

Jag har färglagt motivet med Distress ink, och vattenpensel, men Distress Markers skulle också gå bra.

Motivet fäster jag på insidan av kortet och gör ett fönster ut mot framsidan med det underbara setet Frilly Window Frame från Mama Elephant. (Beställ genom att mejla anna@pyssloteket.se)

På framsidan använder jag My Favourite Things stencil Small Brick Wall för att embossa en tegelvägg i vitt.

För att det ska synas tydligt distressar jag lite med Antique Linen med hjälp av en blending tool på pappret bakom tegelstenarna.

Den lilla pelargonkrukan och nyckelpigorna är från gamla Penny Black Clearstampset. Just nu finns det ett jättefint prästkrageset i butiken men annars går det bra som vanligt att spana på Penny Blacks hemsida och skicka en länk till produkten du önskar att anna@pyssloteket.se så meddelar hon tillgänglighet och ungefärlig tid för leverans.

Jag älskar verkligen att skapa med fönsterdiesen, det blev en fin modell på kortet. Fler sådana kommer det bli under hösten!!

Pyssla lugnt!//Pyzzlot Karin

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar