Dags för fika, a la Lawn Fawn!

Lawn Fawn har ju ett gäng med stämpelset som har med godsaker att göra. Idag använder jag två av dessa nämlingen Sweet friends och Milk & cookies.

Det kändes hälsosammare att färglägga dessa än att ställa mig och baka så då kunde jag verkligen gå all-in med läckerheterna ;). På det första kortet så färglade jag bakverken med Copic Markers (i butiken så hittar du Altenews variant av dessa pennor, Artist Markers). För att piffa till dem lite extra blev det detaljer med en vit Gelly Roll penna samt även lite Stickles i ”färgen” Star Dust, helt genomskinlig med supermycket glitter. Bakgrunden gjorde jag genom att blanda lite Distress ink i färgerna Scattered Straw och Dried Marigold. ”Hugs & Kisses” kommer från ett äldre pappersblock från Doodlebug.

För att få till den raka vita kanten för ink blendningen använde jag mig av en postit lapp (full stick) som vanligtvis finns i butiken. De är superbra att använda att maska med, då vet man att kanten alltid blir rak samt att det är klister på nästan HELA baksidan så den sitter bra. Jag använder också dem när jag maskar stämplar genom att stämpla på post-it lappen och klippa ut.

Nästa kort ut gick jag all-in på alla godsaker och använde mig då av formatet slimline. Numera har flera av stämpelföretagen kommit med dies för detta format (som är 3,5 x 8,5 inch) bland annat Lawn Fawn men även Mama Elephant och Waffle Flower. För att kunna köra igenom diesen igenom min Big Shot med mina vanliga plattor så får man köra två gånger, man får inte riktigt med ena hörnet när man kör första gången. Det brukar dock inte vara något problem att få det att stämma eftersom diesen ligger kvar i sina utskurna spår.

Här har jag använt mig av Lawn Fawn slimline dies till både den stora och lilla rektangeln (de kommer i samma sätt). Jag monterade sedan alla mina godsaker med antingen lim eller 3D foam tape. Hälsningen stämplades under och jag la även till en liten Wavy banner och Wavy banner sayings från Lawn Fawn. Mönsterpappret kommer också från Lawn Fawns Really rainbow som kom för några år sedan:

Även detta kortet fick lite extra detaljer med vit Gelly Roll penna samt Stickles i färgen Star Dust.

Hoppas ni laddat upp ordentligt nu över sommaren för från och med imorgon drar hösten igång och första stora grejen som kommer är ju förstås Pysslotekets 11-års jubileum. I år firar vi digitalt så boka in datumet 12 september i kalendern, bulla upp med snacks och något gott att dricka och se till att datorn/paddan/mobilen är laddad! Mer information kommer givetvis via våra vanliga kanaler; blogg, Instagram och Facebook. Är du inte medlem i Pysslotekets Facebook-grupp så passa på att bli det nu.

Butiken är alltid öppet via webbshoppen men om du är sugen på ett vanligt, klassiskt besök, kolla öppettiderna i webbshoppen. Från och med september är det kvällsöppet en dag i veckan och även öppet på lördagar.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar