Specific kind of crazy

Under hela semestern så har jag varit inne på en liten Tim Holtz kick och gjort mycket bakgrunder, testat nya tekniker och blivit helt kär i spray. Jag har testat både Distress Spray Stain och Distress Oxide Sprays. Här kommer nu två kort som fick sin färgskala med hjälp av Babsans moodboard (lite fritt tolkat men det är mycket brunt, och en del orange-rött 😉 ) men jag vart också inspirerad av de makalöst fina rudbeckior vi haft i vår trädgård under sensommaren.

Idén med att sätta en blomma på en figur så jag faktiskt på Pinterest för länge sedan men jag utvecklade den lite här med hjälp av Tim Holtz stämpelset Flower Garden (går att förbeställa hos Pyssloteket om man är intresserad) och Katzelkraft katterna från setet Les Chat Russes. Bakgrunderna är skapade på liknande sätt, bara med olika färgskalor.

Till det bruna kortet så har jag använt Distress Spray Stain i färgen Ground Espresso och vatten. Jag sprayade mitt papper, Canson Watercolor paper med lite färg och mycket vatten och torkade i omgångar, tillsatte mer färg om jag tyckte jag behövde det och mer vatten om jag behövde det. Jag avslutade med att spraya lite vatten ovanpå för att få lite vattendroppsmönster.

Sedan var det dags att sätta lite textur på kortet så jag använde mig av texture paste genom en ministencil med plustecken, också den från Tim Holtz. Ministencilerna köper man i set om 3 och just detta set kommer med plus, lite text och även kugghjul. Alla tre stencilerna är använda på korten. Så fort jag fått dit min texture paste så sprinklade jag över två sorters embossingpulver i guld (Ranger Gold och Wow Turkisk Nights) och lät det torka lite grand. Om man inte vill att texture pasten ska bubbla när man smälter embossingpulver, då måste man låta allt torka helt men jag var lite otålig och körde på efter 5-10 minuter. Det får effekten att ”pastan” kan bubbla något. Jag tyckte inte det gjorde något utan vara bara en rolig effekt. Nästa steg var att lägga dit lite mer stenciler så jag använde mig av en mini ink blending tool och Distress ink i färgen Abandon coral. Och för att avsluta bakgrunden så har jag även gått runt kanterna med Ground Espresso för att mörka ned dem ytterligare.

Dags för katterna, jag valde ut två sötingar från Katzelkrafts stämpelset Les Chat Russes och färglade dem med vattenfärgspennor. Jag stämplade även ut två blommor från Flower Garden och färglade dem också. Alla bilderna är sedan utklippta med sax.

Som avslutning valde jag en sticker från Tim Holtz Ideo-logy Big talk Snarky och monterade mina blommor och katter med flytande lim.

Nästa kort är gjort på väldigt liknande sätt förutom att jag skippade texture paste och embossing. Här gjordes bakgrunden med Abandoned Coral och Scattered straw Distress Spray Stain och vatten. Jag har sedan använt Distress Ink och mini ink blending tool för att göra mönstret med stencilerna i färgerna Aged mahogany, Abandoned coral och Vintage photo. Kanterna har också fått en extra omgång med Aged mahogany för att mörka ned dessa.

Jag tyckte just den här stickern från Big talk Snarky passade så bra till dessa två figurer 🙂

Figurerna är monterade med flytande lim (även stickern så att den verkligen sitter på plats) förutom blomman som är monterad med 3D foam tape för att ge lite extra dimension.

Båda korten är monterade på färdiga kortbaser i craft paper. Här får ni en lista och lite länkar till produkter jag använt:

Stämplar
Katzelkraft – Les chat Russes
Stampers Anonymous (Tim Holtz) – Flower garden

Stenciler
Tim Holtz Mini layering stencils set 1 – MST001

Distress Spray
Abandoned coral
Scattered straw
Ground espresso

Distress ink minis
Ground espresso
Aged mahogany
Vintage photo
Abandoned coral

Embossing
Ranger gold embossingpulver
Wow Turkisk nights embossingpulver
Heat it embossingfön

Övrigt
Stickers, Ideo-logy Tim Holtz – Big talk Snarky
Texture paste
Palettkniv
Lawn Fawn glue tube
Tejp

Kortbaser
Craft 15×15 cm

Om någon av dessa produkter skulle vara slut i butiken och du inte hittar dem (vissa finns inte i vanliga sortimetet) så går det bra att förbeställa genom att maila till anna@pyssloteket.se.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar