Saturday night fever i regi av Katzelkraft och Kaiserkraft

När jag för tredje gången besöker Babsans Moodboard zoomar jag in på mönster från 70-talet och musiken… och inte helt oväntat händer detta – självaste Mr Travolta dyker upp! 🕺🏻Kolla bara 😉

Jag har använt följande material:

Längst tid lade jag på att åstadkomma det 70-tals inspirerade paisleymönstret. Jag började med en testbit jag gjort med Distress Oxide och plastfolie (en teknik som jag visar en bit in i denna demo). Sedan använde jag en stencilen Bubble Wrap från Altenew och färgade in här och där med Distress ink.

Efter det la jag pappret i Kaiserkrafts embossingfolder Paisley. Därefter använde jag en brayer (en slags hård roller med gummiyta) för att färga in de upphöjda områdena med Distress ink. Sist men inte minst sprayar jag försiktigt över pappret med en mini mister som jag fyllt vatten, lite pulver gult Shimmer Powder och droppe korallfärgat ink från Distress Reinkers. Inte mycket men det gör att det infärgade pappret reagerar med vattnet och ytan blir mer intensiv och skimrar lite. (Det skulle också gå alldeles utmärkt att använda Shimmer Spritz Spray för samma effekt.)

Sen skapar jag strålkastarljus med hjälp av vit semitransparent färg genom MFT stencilen In the Spotlight (slut just nu men be Anna plocka hem ett ex till dig genom att mejla anna@pyssloteket.se)

Sen stämplar jag grodan från Katzelkrafts stämpelark Grenouilles och strålkastarna från arket Les Drôles d’Accessoires och färglägger dem med Distress ink och en vattenpensel. Sedan embossade jag en bit papper med Wows lilaglittrande embossingpulver Persian Indigo och skär ut ordet DANCE med Lawn Fawns alfabet Olivers Stitched ABC. Sist fäster jag panelen på cardstock och limmar fast några paljetter på. Tadah!

Som en annan sjuttiotalsfigur Kalle Stropp kunde uttryckt det om en discoredo groda i bekantskapskretsen: Man må säga: Glammigt!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar