Slingrigt mot mål

Idag har jag inspirerats av denna del av Babsans moodboard. Ja, precis! färgerna rött och blått! Hade tänkt använda skissen också men se det verkar inte riktigt vara min grej i kortsammanhang… Jag börjar så bra med en tanke men sen bär det iväg…

Jag började med de här två och sen blev det faktiskt ett till på samma tema, kommer längre ner. Basen som jag använt till alla kort är två yberläckra bakgrundsstämplar från My Favourite Thing Poppies Background och Lined By Hand Background.

Tanken var när jag stämplade de båda att färglägga/färgsätta med olika medier men ibland går det inte alltid som man tänkt sig…

Först ut vattenbaserad färgläggning med distressdynor och distress reinkers i röda och blåa nyanser för att skapa lite skiftningar och djup. Vanlig pensel och vatten på akvarellpapper den här gången, gillar att variera mig 🙂

Nästa bas stämplade jag på Neenah cs 80 och tänkte färga in med inks och borste men se det gick åt pipsvängen… För det första så har jag inte köpt såna där små inkblending tools utan tänkte testa med tops… för det andra så visade sig den ena utav mina enda två röda distress oxides vara mer än lovligt torra… Slutade med att jag fick använda lite vatten för att frigöra mer färg och dutta med blöt tops…

Inte riktigt som jag tänkt… nu blev det någon slags mellanting mellan inkblending och vattenfärg… Sedan började jag färglägga bakom blommorna och det blev så fruktansvärt fult att jag inte ens gjorde klart utan klippte ut blommorna istället.

Det fanns då verkligen inte på världskartan att slänga eländet efter allt slit… 😉 Behöver jag säga att Oxides reinkers och mini-inkblendinggrunkorna nu står på inköpslistan!?!?

Jag hade först tänkt använda en helinfärgad embossad bakgrund (se nedan) men det blev för mörkt tyckte jag och gjorde istället bara lite fläckvis blått med borste och distress oxide istället. Dien (från gömmorna  MFT eller ME kan det vara minns faktiskt inte men det finns säkert liknande under länkarna) utstansad i svart cardstock och lite glossy accent för att poppa lite.

Sist men inte minst… trumvirvel…

Detta har jag hör och häpna färglagt med embossingpenna och embossingglaze tattered rose blandat med lite vanligt rött embossingpulver. Inte ett solklart val från början… inte alls planerat det bara blev så…

.

Jag har fått jobba med flera lager för pulvret försvann in i pappret eftersom jag värmde flera och många gånger. Jag doppade faktiskt även min embossingbenna i en droppe av WOWs embossing inkrefill också. Alla tillbehör jag använt hittar du här.

Jag sprinklade över lite grovt guldpulver från WOW över det hela och värmde först underifrån och sen ovanifrån för att det inte skulle blåsa bort. Eftersom allt utom bakgrunden nu var embossat kunde jag gå på med lite distress oxide weathered wood som en sista finish. Titeldien är utstansad i flera lager och först embossad i grovt guldpulver Ultra High som ovan och sedan sprinklade jag även över lite av det svarta från pulvret Black Magic båda från WOW.

Det är verkligen svårt att fånga på bild hur läckert det blev. Lyckas inte heller få till helt skarpa bilder heller, ber om ursäkt för det.

Fäste det hela på den infärgade bakgrunden som blev över när jag gjorde förra kortet. Den är vitembossad med Lined by Hand från MFT och sedan infärgad med distress oxides chipped sapphire.

Oj oj det var det hela från mig, ett långt inlägg blev det och vägen till färdiga kort var sannerligen slingrig den här gången… men roligt hade jag!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar