Slimline format!

Hyffsat nytt är dies från Lawn Fawn, Mama Elephant och Waffle Flower bara för att nämna några, i sk. Slimline format. Det ger långsmala kort med möjligheten att göra långa landskap eller kanske bygga något på höjden. Jag upplever att jag plötsligt såg på mina äldre stämpelset på ett helt nytt sätt, så här kommer några kort!

Som bas har jag använd en die från Lawn Fawns set Large Slimline with sliders. Det är liiite längre än mina skärplattor till bigshot så man får veva igenom en gång först, sedan förskjuta allt lite på skärplattan och sen backa en bit. Jag fäster min die med en bit washitejp för att minska risken att den flyttar på sig under tiden jag vevar.

Jag har sedan använt en filmstrip die från Mama Elephants set Slim Film City. Tyvärr tror jag båda är slut i dagsläget men de kommer igen! Jag stansade ut den i svart cardstock och monterade mina motiv bakom innan jag monterade den på 3d-kuddar på mitt mönsterpapper. Pappret kommer från Field Notes kollektionen från Vicki Boutin. Det är en äldre kollektion men jag tror det finns några papper kvar.
Grattis stansade jag också ut i svart cardstock med dies från LF Cole´s ABC´s. Älskar det alfabetet!

Ovanpå mina bokstäver la jag ett lager glossy accents. Blinget ni ser är från mina privata gömmer och helt ärligt minns jag inte varifrån det kommer… jag tror till och med att jag kan ha fått det som en RAK. 😀 Stämpelmotiven är från MFT och heter BB Picture Perfect. Det är ett äldre set men jag tror Anna kan få hem det. Det finns ett par varianter till, ett med jultema (Christmas sELFies) och ett med födelsedagstema (Picture Perfect Party Animals)… inte utan att jag tror att jag måste förbeställa det sistnämnda.. :O

Nästa kort ut är även det med LF Large Slimline. Här valde jag att använda en av de medföljade glider disen också och skapa ett interaktivt kort! Jag valde stämplar från ME. Me and my dragon samt Dragon wishes.

Molnen gjorde jag med stencilen Rolling clouds från MFT och en distress oxide i färgen Tumbled glass. Jag valde en sminkborste för att applicera färgen, jag tycker det är enklare än svamp när man bara vill ha en ytterst diffus effekt! Jag målade på lite glitter på en del molnkanter med en Nuvo Aqua Shimmer penna.

Alla mina stämplade motiv är stämplade med Memento Tuxedo Black på Neenah papper. Jag färglade denna gång med alkoholbaserade markers.

 

Jag hoppas det är bra med er alla därute! /Malin

 

 

 

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar