Till min bror

Min bror älskar att fiska. Jag älskar stämplar. När jag hittade dessa godingar – Gill Friend från My Favorite Things – var det så självklart att jag skulle ha dem, eftersom jag såg framför mig de fina kort jag skulle göra till min bror. Såklart köpte jag dies till stämplarna också. Nu äntligen har jag gjort ett kort till honom – han fyllde år ganska nyligen, så då fick han detta kort tillsammans med sin present (en t-shirt med fiskeskämt på). 😀

Bakgrunden är gjord med ink smooshing-teknik – dvs. du kladdar färg på ett kladdvänligt underlag (jag har ett stort glasunderlägg från W R Memory keepers – går att beställa om man mailar Anna), ser till att det är tillräckligt blött (spraya lite vatten) och sen trycker du pappret ner mot färgen. Kan upprepas tills önskat resultat uppnåtts. Jag har använt Distress Oxides i olika blåa nyanser, gjort flera lager med ink smooshing och torkat med min embossingfön emellan.

Fiskarna stämplade jag med Memento ink – tuxedo black – på Neenah cardstock och sen färglade jag dem med mina alkoholbaserade pennor (Altenew markers) innan jag stansade ut dem med dies och min lilla Sizzix sidekick. Så perfekt storlek att ha på pysselbordet när en bara ska stansa ut småsaker. Fiskarna monterades med lim från Lawn Fawns glue tube (favorit!) och 3D-kuddar från Scrapbook Adhesives. Texten på framsidan kommer från ett av de nyare stämpelseten från My Favorite Things – Old friends och texterna på insidan från hÄnglar & Wings – Världens bästa och Mer grattis. Det där med ”faster” är ett litet internskämt… 😉

Självklart åkte en Fineliner fram, tillsammans med en vit Uni-ball Signo, för det där lilla extra. Jag använde också Nuvo Crystal drops i vitt för att göra lite ”bubblor” i vattnet.

Men nu är det väl ändå dags för lite mer julkort snart, eller vad tycker ni? Har ni börjat göra julkort än?

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar