Moodboard med Tiny Heroes

När jag först såg Tettiz mood board för oktober så var det första som slog mig de mysiga färgerna, stadssiluetten och kissen så klart. Tänkte att det måste jag göra något på.

Det blev perfekt att testa min nyinköpta City Scene Stencil stencil från Altenew för att göra stadssiluetten med. Jag använde mig av Distress Oxide i färgerna Spun Sugar, Worn Lipstick och Wilted violet. Stämpelsetet jag använt här är ett lite äldre från Mama Elephant som heter Tiny heroes. Totalt är det 4 superhjältar men de figurerna som helt stal showen (tycker jag) är den gulliga hunden och katten, så klart i hjälteutstyrsel. Jag stämplade upp mina figurer med Memento Tuxedo Black ink och färglade med alkoholbaserade pennor.

Jag ville skapa ett fönster till min stadssiluett så jag använde mig av två Lawn Fawn dies för att skapa detta, först Stitched Rectangle Stackable och sedan dien med ”världens” längsta namn; Reverse Stitched Scalloped Circle Windows. Jag stämplade min hälsning direkt på panelen och heat embossade några stjärnor i guld. Jag monterade sedan min panel på bakgrunden och därefter mina figurer. För att ge dem något att stå på så plockade jag fram ett mönsterpapper från My Favorite Things som heter Black and White stripes och klippte en remsa.

Stencilen från Altenew tyckte jag gav förvånansvärt bra definition. Den hade blivit ännu skarpare om jag använt någon annan typ av blending verktyg t.ex Distress Blending Brushes, den här gången använde jag mig av en vanlig rund mini ink blending tool.

Det är inte mycket att färglägga på dessa figurer men jag tycker ändå om att skapa definition mellan ljust och mörkt för att få bilden mer levande. För att göra håret svart så färglade jag först med en ljust grå penna, sedan fyllde jag i med allt mörkare fäger men såg till att behålla lite highlight kvar från det första lagret. Man kan ju också lägga till highlight med hjälp av en vit gelpenna.

Den andra superhjälten fick sällskap av en kisse.

Nu är det snart dags för årets Cybercrop, 24 oktober drar det igång! Se till att hålla utkik i Pysslotekets Facebook-grupp där det händer!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar