Wow säger jag bara

om WOWs embossingpulver! Jag älskar verkligen deras blandningar med glitter, färg och chunkiga bitar vitt eller guld men ska i ärlighetens namn erkänna att jag har haft problem att få det att funka…tills jag köpte WOWs egen embossingdyna. Plötsligt funkade det! Jag behövde inte värma underifrån och de större kornen höll sig på plats det flög inte glitter och pulver över hela pysselrummet. Yeah!

Min tanke från början var att stämpla Katzelkrafts julkula i alla mina wow blandpulver och sedan färga in själva kulan och visa er processen men….. sen förlorade jag mig, -som vanligt och glömde fota…-så det ni får se idag är färdiga julkort.

Jag har (mestadels) jobbat färgmässigt utifrån Tettiz moodboard och embossat med olika WOWs pulver och dyna på Neenah 110. Efter embossingen har jag färgat in kulan med distress inks eller oxides i olika färger. Även bakgrunderna är gjorda med olika distressvarianter och borste.

På alla utom ett har jag monterat kortet på Lawn Fawns matta guld eller silver cardstock. Det är en favorit här nu! Att montera sitt motiv på olika färgade mattor lyfter fram det på ett helt annat sätt än om man bara monterar det direkt på kortbasen.

Stämplar och merry-die kommer från gömmorna men du hittar säkert liknande här och här. Rox Stamps gör både svenska dies och stämplar och Mama Elephant och MFT har enstaka ord-dies.

Här har jag använt pulvret One Hundred & One och sedan färgat in kula och bakgrund med olika distress inks i olika lila nyanser och black soot. Stänkt med vatten och vit glosspray som flöt ut för att pappret var blött.

Här är det Fizz och sedan infärgat med distress inks och vattenstänk.

Pepper Mint Scrub på kulan och Midas Touch på ord-dien. Ordet ”christmas” kommer från en ituklippt Lawn Fawn stämpel :O. Bakom kulan har jag använt Tim Holtz stencil String i miniformatet (förbeställning hos Anna).

Metallic Gold Rich Ultra High och bakgrund med distress inks i olika röda nyanser och Timpans stencil Hocus Pocus.

Midas Touch både i kula och på dien allt infärgat med distress oxide och vattensprinkel  som jag rollade bort med en hushållsrulle för att få lite variation i bakgrunden. Jag sprayar först i handen och stänker sedan. och får på så sätt lite större stänk. Även här har jag klippt itu en Lawn Fawnstämpel för att få ordet ”christmas”.

Det här var det hela från mig idag! Har du kommit igång med julkorten än?

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar