När man inte är nöjd har jag små knep

Ett av de områden där jag själv tycker att jag har utvecklingspotential är färgläggning med spritbaserade pennor. Jag blir sällan riktigt nöjd när det kommer till stora motiv och håller mig därför gärna till vattenbaserade media.

Men Altenews maffiga blomsterstämplar är så tjusiga… så rätt var det är står jag med ett guldembossad blomma från setet Courageus YouNeenah papper och har världens vision och alldeles för lite tid.Jag kämpar på och får hela motivet färglagt men känner ”blaaah så platt”.

Knep nummer 1: Använd distressinks och detail ink blenders från Tim Holtz (just nu slut i butiken men kontakta anna@pyssloteket.se för beställning) för att addera nyanser och skuggor. Var lätt på handen bara. Nennah papper är inte gjort för vattenbaserade färger.

Knep nummer 2: Använd mixed media kritor (tex. Dina Wakleys Scribble Sticks) för att tex ljusa upp områden på tex blad. Gnid försiktigt ut färgen med ett mycket lätt och eventuellt fuktat finger.

Bakgrunden färgade jag också in med Distress Ink och la en stencil från Kaisercraft över och färgade in mönstret i samma färg som bakgrunden med en blending brush.

Slutligen knep nummer 3: Addera gloss eller glitter på hela eller delar av motivet. Jag gick ”all in” och rollade Wow! Embossing dyna (med en brayer) över hela motivet och strödde det heeeelt fantastiskt glamoröst glittrande pulvret ”Singing in the rain” från Wow! Embossing.

Ja och tadah liksom. Där överträffade jag min vision om hur kortet skulle bli.

Avslutade bara med att rama in motivet med cardstock och stansa ut texten Happy Birthday från Altenews Essential Sentiment Strips Die Set (beställningsvara, skicka bara ett mejl till Anna@Pyssloteket.se).

Man blir ju inte bra om man inte övar och det måste få ta tid brukar jag mässa för mina barn men precis som de upptäckt finns det ju lite genvägar ibland och det är ju skönt!

Hoppas ni får en fin lucia och en pysslig helg!

 

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar