Holografisk is

För ett tag sedan tipsade Anna mig om Lawn Fawns pack med holografiska papper. Nyfiken som jag är så fick dessa följa med mig hem och jag visade dem på en haul i Facebook-gruppen om ni är nyfikna att se dem ”live”. Det är 5 olika typer av holografiskt papper och ett av dem fick mig att börja tänka på is och jag blev då genast sugen på att skapa något med Lawn Fawns sötaste set förra året; Mice on Ice ihop med min favorit från i år; Car critters christmas add-on.

Jag stämplade ut mina bilder från stämpelseten ovan samt även ett hus och två granar från Winter villageNeenah Solar White 110 lb papper och färglade dem med alkoholbaserade pennor. Neenah pappret finns även som 80 lb också men jag föredrar den tjockare varianten när jag färglägger för det är lite mer förlåtande när man är nybörjare. Det tunnare pappret tar åt sig färgen väldigt fort och det finns risk att färgen blöder om man går över den fler gånger. Det är en vanesak och med mer övning så lär det fungera lika bra med båda.

Jag skar sedan ut bilderna med tillhörande dies. För att skapa min is så lät jag helt enkelt nederdelen av kortet vara min isbana. Jag klippte ut en så stor bit jag behövde och limmade den på min bakgrund. Bakgrunden är gjord med Distress Oxide ink i färgerna Spun Sugar, Picked raspberry och Blueprint sketch. Just Picked raspberry och Blueprint sketch blir till en härlig lila när man blandar ihop dem. För att göra mitt landskap så skar jag ut en Stitched Rectangle i vanlig vit cardstock och använde sedan två border dies (Simple stitched hillside borders och Stitched Tree border) för att skapa landskapet mellan isen och himlen. För lite extra bling så har jag använt American Crafts glitterpapper i silver till träden. Bakgrunden har fått lite skvätt från Gansai Tambis Starry colors och träden och paketen har fått lite Stickles i färgen Star dust.

Jag hade lite bilder över från ett tidigare projekt så jag gjorde ytterligare en variant av detta kort. Här har jag använt stämplar från Lawn Fawn-setet Frosty fairy friends samt border dien Forrest border. Bakgrunden kommer här från ett mönsterpapper från Echo Parks vinterkollektion Winter magic.

Som med allt glittrigt är holografpappret lite svårt att fotografera (samt att spegelbilden av fotografen dyker upp lite emellanåt *smile*) men hoppas på att ni fått lite mersmak och kanske vill prova.

Bara några dagar kvar till julafton. Glöm inte att hänga med oss på Instagram där vi öppnar en lucka varje dag fram till julafton. Och om vi inte syns innan så önskar jag er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar