Tulpaner av återbrukad äggkartong och en liten liten kortutmaning

Imorgon fredag 15 januari är det ju tulpanens dag. Det måste vi fira! Därför har vi en liten utmaning i vår Facebookgrupp. Utmaningen är att göra ett litet kort eller en tag som passar att ha i en bukett tulpaner. Det får max vara 7 cm bred eller hög (kortet/tagen behöver alltså inte vara kvadratiskt om man inte vill).

Bidraget postar du i albumet som lagts upp för utmaningen i Facebookgruppen senast söndag 17 januari, kl 21. Är du inte redan medlem i gruppen är det bara att bli det. 😃 Det är ingen tävling men som ofta tidigare kommer vi lyfta en del av bidragen på Instagram och Facebook. Hoppas att du och många andra vill vara med!

Mitt inspirationsalster ser ut så här:

Jag tyckte det var kul att försöka maxa den lilla ytan med så många objekt som möjligt och har använt:

Jag hade för tillfället inga tulpaner hemma men jag hade en gammal äggkartong. Sånt pyssel jag brukade göra med barnen när de var små… går det att få lite mer tjusigt? Javisst!

Så här har jag gjort:

1. Klipp isär äggkartongen så du har bara ”strutarna” som sticker upp mellan äggen. Formklipp sedan varje strut så här till basen på varje tulpan. Det går att vika struten och klippa lite v- eller hjärtformat.

2. Skär sedan ut de yttre kronbladen – 4 till varje tulpan. Jag har använt de hela bladen från Altenew Leaf Mix die. Använd ett lite mjukare papper. Jag har använt ett gammalt textilaktigt papper jag haft sedan urminnes tider, men jag tror att ett akvarellpapper gärna lite tunnare skulle kunna bli bra oxå. Du vill kunna forma och böja bladen lite utan att pappret blir knöligt.

3. Måla sedan med akrylfärg både kronblad och struten i den tulpannyans du vill.

4. Dags för montering. Klipp av en dubbelvikt ståltråd av den längd du vill ha skaftet. Där vecket är fäster du pistiller eller en pärla. Det fungerar som stopp när du trär igenom struten på skaftet.

5. Sätt fast lite dubbelhäftande tejp på ståltråden och rulla crepepapper, silkespapper eller en tunn servettdel i lämplig skaft färg. Rulla ett par varv och fäst fast kanten med lim. Vrid och snurra lite så pappret tvinnar sig lite.

6. Fäst fast de yttrekronbladen på där struten inte har kronblad som sticker upp.

Efter att ha gjort 6 tulpaner gjorde jag en liten strut i cellofan och mönstrat papper och hängde min tag på.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar