Färgstarka bakgrunder och knasiga djur

Ibland sitter jag och färglägger en massa motiv som jag sen stansar/klipper ut, och det resulterar i mängder av färdiga motiv som jag sen gör kort av. Här gjorde jag ett antal bakgrunder som jag sen parade ihop med mina motiv.


Bakgrundsstämpeln jag har använt på alla kort är från My Favorite Things och den heter Floating Petals. Jag har embossat med guldpulver på akvarellpapper eftersom jag planerat att färga in bakgrunden med Nuvo Shimmer powders i olika färger. En av mina favoritfärger är Catherine Wheel – sååå fin (den jag har använt på kortet med tuppen/hönan). När jag har embossat pappret sprayar jag vatten över det och strösslar sen ut lite shimmer powder med hjälp av en pensel. Om jag behöver så kan jag spraya lite mer vatten och/eller använda penseln till att fördela färgen dit jag vill ha den. Älskar dessa pulver och det är så lätt att göra härliga bakgrunder med dem!

 

Koppen kommer från ett set som heter 5 O’clock från Katzelkraft.

Tuppen/hönan/kyckligen är också från Katzelkraft – setet heter La Fermes des Animaux och den underbart kaxiga textstämpeln är från hÄnglar & Wings Snorkigt #3. En bit av en diecut i foilcardstock i guld – utstansad med Altenew Crystal frames dies. Diesen finns inte inne i shoppen, men du kan maila Anna och förbeställa dem om du skulle vilja.

Återigen ett set från Katzelkraft – dessa kissar finns i ett set som heter Les Chats Russes – jag älskar dessa godingar!!

På alla kort har jag använt vit Poscapenna och 3D-kuddar och kortbaserna är gjorda med cardstock från Bazzill.

Hur går det – har ni lyckats ställa om från julkort till andra typer av kort eller gör ni julkort året om kanske? Jag gillar ju att göra julkort, men nu är det faktiskt ganska roligt att få göra lite andra typer av kort också. CAS-kort är en av mina favoriter – CAS står för clean and simple; rent och enkelt – och nu finns det en kurs med mig uppe i webbshoppen. Jag hoppas att det finns flera pysslare därute som är sugna på kurs.

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar