Same same but different

Idag är det februari och alltså dags för ny moodboard och skiss som ni kommer se i annat inlägg här under dagen. Men jag låter Mariannes finfina moodboard vila till mitt nästa blogginlägg och hänger på i utmaningen #pysslokram som pågår just nu i våra mediekanaler.

Du följer väl oss på Instagram och är med i gruppen på facebook? Annars gör’t så missar du inga roligheter! Och glöm föralldel inte vår Youtube kanal… 🙂

Åter till dagens inlägg: Jag föll pladaskt för Anita Jerams stämplar från Colorado Craft Company och bla Gunilla har visat flera kort med samma stämpel men jag tänkte ändå plåga er med fler för som titeln på inlägget tyder så gör vi olika.

Jag har stämplat och embossat stämpeln Better Together (finns inte i butiken just nu men maila Anna en förbeställning om du blir sugen) på tre olika sätt och även färglagt stämpel och färgsatt bakgrunderna olika.

Först ut den första varianten av tre;

Stämplade och embossade i svart på Canson XL akvarellpapper utstansad med stitched rectangle. Stämpeln är färglagd med Altenew Watercolor Brushmarkers och bakgrunden med ink blending  och distress inks.

För att skydda det jag färglagt gjorde jag en mask genom att stämpla och klippa ut stämpeln i maskeringspapper som jag sedan la ovanpå medan jag gjorde ink blending. Använde även masken då jag stänkte ”snön”.

Månen gjorde jag med en utstansad cirkel som jag fäste provisoriskt med lite dubbelhäftade tejp så den inte skulle flytta på sig medan jag inkblendade. Det hade gått utmärkt att göra samma sak i maskeringspapper men jag har sen förut laminerade cirklar i olika storlekar för detta ändamål så jag sparade på maskeringsarken den här gången 😉 (på bilden nedan ser du maskeringspapper och masker)

Stämplade sedan med Altenews Mini Moon, ett av deras miniset, de verkligen användbara och prisvärda. Inkblendade sparsamt över så att den skulle flyta in mer i bakgrunden men fortfarande se ut som månljus.

Samma tillvägagångssätt på variant nummer två men färgsatt men med vatten, pensel och distress reinkers eller dynor som medium istället. Även stämpeln som här är stämplad med en grå dyna och embossad med clear embossingpulver är färglagd på samma sätt.

Och på den sista varianten embossade jag stämpeln i clearembossing och använde genomgående Altenew Watercolor brushmarkers för att färgsätta. Nota bene! Jag är newbie på detta med att mixa färger så det har jag inte gjort nämnvärt utan använde mig mer av befintliga färger i seten, därav de lite skarpa färgerna. Med distresserna valde jag ju ”rätt” nyanser direkt. ”Learning by doing” heter det ju så jag tränar på!

Jag har i alla tre alternativen förutom Better Together  och Mini Moon  även stänkt med utspädd vit akrylfärg och vit gloss spray för snöeffekt.

Samma stämplar men ändå tre olika… Vilken blir din favorit?

Jag har använt följande produkter:

Du hänger väl på i utmaningen #pysslokram? Du har gott om tid fram till den 14/2!

Nästa inlägg från mig blir mer inspirerad av februaris moodboard, vi ses igen!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar