#pysslokram och moodboard!

Idag har jag inspirerats lite av bladen i månadens moodboard hos Pyssloteket! Jag hämtade lite inspiration från skissen också även om den mest fick mig att inse att jag inte äger någon hjärtdie och att jag kanske måste åtgärda det?!

Här stämplade jag med Altenews Leaf clusters i embossingink på akvarellpapper. Jag drog rejält med antistatdyna eftersom akvarellpapper har en massa små skrymslen där oönskat pulver lätt fastnar. Jag embossade med WOW! pulvret som heter Queen of Hearts. Det är ett ganska grovkornigt pulver som lätt lossnar och blåser iväg. Jag ser till att värma upp min heat tool en lång stund innan jag riktar den mot pappret och då kör jag på den lägre hastigheten.
Jag målade sedan över allting med svart akvarellfärg. Det embossade fungerar som resist så det är bara att köra på!
Jag stansade ut hålet med Lawn FawnsOutside In Stitched Scalloped Circle. Den blir så himla fin och man kan använda det man tar bort på ett annat kort!
Hugs kommer från Lawn Fawn och blinget från Buttons Galore.

Jag valde att lägga en bit vellum bakom hugs och monterade lite distanskuddar bakom som stöd.

 

Här har jag använd samma stämplar. Jag la ett papper i min Misti och placerade ut stämplarna som jag ville ha dem. Plockade sedan upp dem med locket och färgade in dem med distress inks. Jag använde färgerna Bundle Sage, Twisted Citron, Crushed Olive och Evergreen Bough. Jag duttade dem slumpvis över stämplarna och sprayade vatten med en mister från Ranger innan jag sedan stämplade. Jag gjorde sedan det här en färg i taget och fyllde i där jag tyckte att det saknades.

Jag såg till att pappret var ordentligt torrt med hjälp av min embossingfön innan jag sedan åter placerade den i mistin och valde sedan att förskjuta pappret nån millimeter uppåt och åt sidan innan jag stämplade igen med embossingink och embossade med clear pulver.
Jag använde till slut en ink blending tool och färgade in över allting med  Iced Spruce. Det embossade kommer nu agera som en resist mot färgen och det vita pappret kommer skina igenom.

Hugs stämplade jag ut med alfabetdies från Lawn Fawn som heter Finley’s ABC’s. Jag valde glittercardstock från LawnFawn som kommer i kitet som heter ”Autumn”.

 

Hoppas jag kunde inspirera er lite!
Glöm nu inte att gå med i Pysslotekets facebookgrupp om du inte är där redan. Där körs det kontinuerligt lite utmaningar och förbeställningar.
Ovanpå det så är alla där inne så förbaskat trevliga! 😉

Kortbaser från Anitas
Akvarellpapper
Altenew stämplar Leaf Clusters
Dies från Lawn Fawn
Embossingpulver från WOW!
Embossingfön från WOW!
Glittercardstock från Lawn Fawn
Mini distress inks
Dekorationer från Buttons Galore.

 

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar