En presentförpackning

För ett liten stund sen fick jag ”hjälp” av min kompis svärmor som stickade åt mig på beställning: en suuupersnygg poncho och två tubhalsdukar i olika färger. Det är så attans kallt på hemmakontoret att jag behöver nåt värmande men att sticka själv… nja. Men hon är fena på att sticka och vill ha nåt för händerna så hon stickade så gärna. Vad ger man då som tack, förutom en flaska vin? Om man är kortmakare är svaret ganska enkelt: en drös med kort i en fin ask.

Till alla dagens kort har jag använt en ganska gammal stämpel från Altenew, ”Build-a-flower: Dahlia”. (Den finns inte i sortimentet men om du blir sugen kan du alltid maila Anna på anna@pyssloteket.se.) 

Stämplat har jag gjort med ett antal olika inks från Altenew. Det är sjukt smidigt med deras färgkoordinerade fyrpack! Jag massproducerade ett gäng med min Misti och stansade sen ut dem.

När jag väl hade en liten hög så började det roliga: att leta igenom lådor och skåp för hitta roliga, ofta lite bortglömda, saker att färdigställa korten med. Eftersom jag rotat i gömmorna så är det en hel del produkter där just exakt DEN kanske inte finns i sortimentet, men nåt liknande brukar man kunna skaka fram.

Det blev ett sammelsurium av stenciler, dies, embossingfolders, cardstock i glitter och metallic samt olika små dekorationer. En ambition jag hade var att texterna, för ovanlighetens skull, skulle vara på svenska, det kändes mera lämpligt för mottagarens generation 😉 ”Grattis” och ”Rak text” från hÄnglar & Wings gick varma.

Det sista kortet lät jag vara helt utan text, såna är också bra att ha.

När man ska ge bort en liten bibba kort så kan man ju helt enkelt knyta ihop dem med ett fint sidenband. Jag valde istället att vika en låda som jag sen dekorerade med papper ur favoritblocket ”Wildflower” från American Crafts .

När jag gör den här typen av askar så har jag ingen mall eller så. Jag mäter helt enkelt höjd, bredd och djup och skär/bigar utifrån de måtten. Locket gör jag alltid nån millimeter större för att enkelt kunna trä det utanpå.

För att hålla asken stängd föredrar jag att sätta på en sk gördel, ett ”bälte” som man trär runt asken, och för att den ska bli enklare att öppna stansar jag tumgrepp ur locket med en cirkelpunch.

Håll med om att det blev en ganska trevlig ”tack-för-hjälpen-present”?!

Jag kan avslöja att asken även innehöll en uppsättning kort i lila. De kommer ni att få se i liten YouTubevideo i nästa vecka. Där delar jag med mig av lite tips och trix för att just massproducera med hjälp av Mistin.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

1 reaktion på ”En presentförpackning

Lämna ett svar