After the last long rain – Art tags

Hej allihop! Vad gör ni för att hålla inspirationen och lusten att skapa vid liv? Jag har lärt mig att det hjälper att sitta mycket vid pysselbordet. Ju längre tid jag inte har suttit där ju svårare är det att hitta dit igen. En annan sak som hjälper mig är att prova på nya saker, variation är bra. Ett utmärkt sätt för mig att få variation och utmana mig själv är att gå kurser och nu när det mesta ändå sker på digitala plattformar så finns det så många möjligheter.

Jag har hämtat inspirationen till dagens inlägg från Mariannes härliga moodbord men även från en Art Journal-kurs jag nyligen gått med en kvinna som heter Laly Mille.

Hade ni bett mig att skapa en trädgård full med blommor för en månad sedan hade jag skrattat åt er. Men genom att utmana mig själv och våga prova så har jag nu dessa tags  att visa er.

Jag har använt tags i tre olika storlekar. Den största och minsta är Dina Wakley Medias White Tags  och den mellersta är Craft Tags från Ranger.

För att skapa struktur började jag med att limma fast bitar av spillbitspapper på tagsen. På vissa ställen lyser mönster och text genom färgen på andra ställen syns bara strukturen.

Ovanpå papperet har jag sedan gått på med akrylfärg från Dina Wakley Media.  Det mesta är målat med mina fingrar eller en tunn pensel.

För att skapa kontraster har jag även använt Scribble Sticks från Dina Wakley Media för att skapa skuggor och definiera blommorna lite extra. Jag använde även en svart akvarellpenna.

Det enda utöver färgen är sedan en Small Talk – stickers från Tim Holtz på varje tag.

Är du också sugen på att inspireras och skapa nya saker? Titta in i Pysslotekets webshop där du hittar våra kurser. Bland annat håller underbara Jeanette/Tettiz en kurs i Art Journaling den 28 februari!

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Lämna ett svar