Chugga chugga choo choo

Hej!

Av någon anledning dras jag till stämplar med tåg. Det spelar nästan ingen roll vilken typ, realistiska eller som i det här fallet mer naivistiskt. Just de här stämpelsetet kommer från Mama Elephant och heter Little Agenda Trains. Det finns dies till stämplarna men jag har valt att inte stansa ut dem idag utan har istället maskat ihop dem.

Motivet är färglagt med copics och när jag valde ut färgskalan försökte jag tänka på leksakstågen från Brio och i vilka färger de är i.

Jag började med att stämpla den underbart söta lilla nallen. Om du inte har maskat ihop stämplar tidigare så innebär det att man täcker över det stämplade motivet för att sedan stämpla över med en annan stämpel som på detta sätt hamnar bakom den första stämpeln. Jag har stämplat mina masker på vanliga post-it lappar och sedan klippt ut motivet och fäst över det jag vill skydda, i det här fallet den lilla björnen.

Sedan är det bara att fortsätta metodiskt tills man tycker att scenen är färdig. Viktigt att tänka på att det som ska vara längst fram i bilden är det man stämplar först och maskar över. Det som är längst bak i bilden det man stämplar sist, i det här fallet var det rälsen jag stämplade sist.

När man känner sig nöjd med scenen är det bara att börja färglägga. Om man tittar noga på bilden nu så ser man att jag har varit lite slarvig med stämplingen, bl.a. så ser man att ballongernas snören inte är fästa i något. Jag ser inte det som någon katastrof utan tar bara en svart penna och ritar dit en förlängning. Rekommenderar att ha flera svarta pennor i olika tjocklekar och Uni-Ball har många olika i sitt sortiment.  Detta gör jag dock allra sist när hela motivet är färglagt så att inte den svarta penna ska råka smetas ut.

På den här bilden ser du hur jag förlängt snöret till ballongerna samt att jag även fyllt i lite vid rälsen. Här ser du även att jag maskat in en liten lokförare, det var inget som jag hade planerat från början men tyckte att det såg så tomt ut i fönstret när allt var färglagt. Stämplade även en liten banarbetare som jag fäste med 3-d kuddar.

Kortet är 12,5 x 17,5 cm. Hoppas att du blev lite inspirerad av mitt bidrag idag.

Kram Sofie

Varuförteckning:

Stämpalar : Little agenda trains från Mama Elephant

3-d kuddar

Svart penna från Uni-Ball

Inläggsförfattare: Sofie Hansson

Jag är en typisk kortmakare som älskar att färglägga stämpelmotiv. Oftast färglägger jag med mina copics eller olika typer av akvareller Precis som alla andra pysselgalningar hittar ni mig troligtvis instängd i pysselverkstaden från morgon till sen kväll

Lämna ett svar