Ink blending över vitt pigment ink och embossing ink

Ny månad och ny moodboard att dyka in i. Babsan har ju denna gång gått all-in på grönt och lila, inte en kombination jag använder alls hemma så detta blev ju lite av en utmaning. Men, när jag väl kom igång så fanns det inget stopp så nu finns det 5 alster hemma som väntar på att få delas 🙂

Funderade mycket på hur jag skulle ta mig an denna först och ramlade då över en ny video av crafting-mästarinnan Jennifer McGuire där hon testar en teknik att stämpla med vit stämpelfärg/Versamark och sedan ink blenda ovanpå. Ink blending älskar ju jag så jag tänkte att detta måste jag testa. Om ni vill kolla in hur man gör tekniken så kolla denna video:

My Favorite Things har underbara bakgrundsstämplar och jag äger ett antal av dessa. Men, mycket vill ha mer som bekant så Buffalo Plaid fick flytta hem till mig för inte så länge sedan och tänkte att denna kommer bli perfekt för denna tekniken:

Jag stämplade med både vitt pigment ink från Hero Arts och VersamarkRanger Watercolor paper och torkade panelerna med min Heat It heat tool. Sedan var det dags för ink blending och jag valde en uppsjö av gröna Distress inks i färgerna; Shabby shutters, Crushed olive, Mowed lawn och Forrest moss. Det jag märkte var att de mörkare färgerna gjorde att mönstret syntes bättre. I mitt fall så syntes även Versamark-mönstret (det övre kortet) bättre jämfört med mitt vita mönster (nedre kortet). Det kan också bero på att jag kanske kan behöva re-inka min vita dyna, den har några år på nacken.

Andra tips som kan vara värda att nämna, panelerna ska vara torra när man gör denna teknik så jag stämplade dem först och la undan dem och kom inte tillbaka förrän två dagar senare. Då hade min panel med min vita stämpling fått fötter (funderar på om dottern lånade ett papper från min stash *smile*) och panelen med Versamark syntes inget mönster alls när man ink blendade över. Så, panelerna ska vara torra men helst inom närtid om man ska testa tekniken.

Efter bakgrunderna var klara så plockade jag fram en gammal Altenew-goding, Beautiful day. Detta är ett layering stamp set som faktiskt är ganska ok att få till lagren ok. Jag började med att stämpla den mest solida stämpeln i min ljusaste färg och stämplade sedan mörkare och mörkare. Jag använde mig av Lawn Fawns stämpeldynor, som nu finns i butiken, i färgerna Fresh lavender, Grape jelly och Sugarplum. Lawn Fawns stämpeldynor säljs i set om 4 färger. Jag avslutade sedan med att stämpla min outline-stämpel med Versamark och använde mig av Wows embossingpulver Persian Indigo som glittrar underbart. För att matcha detta så stämplade jag bladen och de övriga stämplarna i både lila men även med Versamark och embossade med Wows Metallic Copper Sparkle. Älskar detta pulver, blir en underbar färg och ett härligt glitter.

Hälsningen är en Hello-die från My Favorite Things som jag skurit ut i 3 lager, limmat ihop och sedan heat embossat över. Avslutade med några paljetter i grönt.

Jag gjorde designen av nästa kort något annorlunda (bara för att jag tycker det är tråkigt att göra två exakt likadana):

Samma färger, samma tekniker men lite annorlunda layout. Jag använde sedan en textstämpel från mina gömmor och heat embossade med vitt på svart Black Licorice cardstock från Lawn Fawn och skar även ut den med en Everyday Sentiment banner die från Lawn Fawn.

En extra närbild på denna så man verkligen ser glittret från Persian Indigo embossingpulvret:

Summa summarum för min del, kul teknik att testa för bakgrunden för att bara få till lite liv i den utan att ge den textur. Skapar ett lite extra blickfång så inte bakgrunden blir helt platt.

Hoppas ni blev inspirerade av att testa månadens moodboard. Om ni testar så dela gärna med oss i Pysslotekets Facebook-grupp eller tagga på Instagram med #pyssloteketmood.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar