Effektivare die cutting

Idag kommer inte ett kort, utan istället ett tips vad gäller die cutting. När jag stämplar upp brukar jag alltid stämpla upp ett par ark extra. ”Kan vara bra att ha”, ni vet. Men ibland, framför allt kanske när det gäller små stämplar eller när det är slingriga blomstjälkar, är det jobbigt att behöva pilla dit diesen gång på gång. Då brukar jag faktiskt försöka komma ihåg att inte klippa isär diesen, utan istället lägger jag ut dem direkt på mitt papper i MISTIn. Sedan ploppar jag i rätt stämpel i rätt ”hål”, fångar upp stämplarna med dörren på MISTIn och plockar sedan bort diesen. Sedan är det bara att stämpla på som vanligt.

När man har stämplat upp ett lagom antal ark, är det sedan superlätt att passa in diesen igen och fästa med en bit washitejp innan de får rulla genom stansmaskinen. På så sätt slipper man pilla med varenda die (i det här fallet 16 stycken på varje ark), utan det räcker med att passa in en enda gång. Så mycket tid som jag har sparat efter att jag såg det här tipset!

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Lämna ett svar