Stencilyra

Alltså stenciler. Det måste ju vara den mest användbara, oslagbara, prisvärda produkten? De finns i alla upptänkliga former, storlekar och utföranden, något för alla smaker och plånböcker. Idag tänkte jag visa två ganska olika kort men som har två saker gemensamt: stenciler och att de är (i princip) one layer cards.

Till det första kortet har jag använt en av mina nya favorittillverkare, Pinkfresh studios. De gör stenciler till både slimline- och A2-kort plus att de gör både vanliga, enlagersstenciler, och s.k. layering stencils. Här har jag använt en stencil som heter "Seamless floral panel" som är fem olika lager som man inkar ovanpå varandra. Den är en beställningsvara så maila Anna@pyssloteket.se och ange namn och produktnummer, PFST11, så kan hon specialbeställa åt dig. Jag har jobbat med inks från Altenew, "Fall harvest" och "Tropical forest", på en cremefärgad kortbas. Den guldembossade texten kommer från ett Altenewset som är gammalt som gatan, "Flower arrangement".

Till kort nummer två har jag använt den underbara ballongstencilen från My favourite things, "Big balloon", tillsammans med Distress inks. Jag gjorde ett ganska tunt lager färg över hela ballongen. Innan jag tog bort ballongstencilen så la jag på "Leafy square stencil" och gick över den med samma nyans av ink. På så sätt blev det ett mönster ton i ton på ballongen. Det här en jättekul teknik om man har en stencil eller mask med lite större öppning! Och just det, "Leafy square" kommer också från Pinkfresh.

Bokstäverna i namnet är ett alfabet från Quickkutz (nu för tiden Lifestyle crafts) som heter Emily. Jag blev barnsligt lycklig när jag såg det till salu i en köp-och-säljgrupp för en spottstyver jämfört med vad det kostade nytt back in the day. Alfabetsdies var ju apdyra och särskilt dessa som var lite större. Även om de fortfarande kostar en slant så går det nästan inte att jämföra med priserna då. Vissa kostade bortåt 1200-1300 kronor för endast versaler om inte mitt minne sviker mig.

Nog med nostalgi, det var vad jag hade att bjuda på idag. Hoppas du prövar mitt tips om ton-i-tonmönster! Om du gör det så tagga oss gärna på insta så vi får kika, #pyssloteket eller @pyssloteket.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar