The sky is the limit

som är det här kortets titel är en stämpel från ett av Lawn Fawns senast släppta stämpelset nämligen: Bubble of Joy. (har det tagit slut i butiken så är det antagligen fler på väg in igen. Hör med Anna och säkra ditt ex med ett mail!)

Det är ett nytt set från dem med möss helt i min smak . Jag ä.l.s.k.a.r verkligen deras möss!! Dandy Day och Mice on Ice är andra möss-set från samma tillverkare som är roliga att bygga scener med!

Jag har använt både stämpelset och tillhörande dies samt Bubble border som du ser i nedre vänstra hörnet. Några redan färgsatta, färdiga vitembossade, bakgrunder med stämpeln Lined by hand från MFT som jag hade liggandes kom till användning.

Det blåa och Bubble Borderdiesen använde jag till att göra himmel och bubblorna längst ner med. Den gröna bakgrunden fick lite liv genom att jag stansade kurvor i den med Stitched Hillside Border, även det från Lawn Fawn.

Mössen och rekvisitan till scenen är alla stämplade på Canson XL papper och färglagda med Altenew Watercolor Brushmarkers. (förbeställningsvara) Jag gillar verkligen att färglägga med dessa markers. De är så mycket lättare att få till färgläggning med jämfört med pensel och vanliga akvarellfärger tycker jag. Det är lättare att blanda färger och få till nyanser och skiftningar. Sedan tycker jag att jag får bättre kontroll över färgläggandet med sådana här markers jmf med vanlig pensel…

Men det är förmodligen bara för att jag är newbie och inte van att jobba med ”riktiga” akvareller och pensel, andra får ju till det så jag får väl träna mer helt enkelt. 🙂 När jag gör bakgrunder och inte färglägger figurer gillar jag de traditionella akvarellerna. 🙂

En del av mina watercolorbrushmarkers kan släppa ifrån sig lite okontrollerat med färg emellanåt men det är inget stort problem. Jag tycker de är lätta att färglägga med och få ett resultat som jag är nöjd med.

Jag har lagt på flera lager av olika gröna nyanser för att få mer liv i bakgrunden. Hjärtan och sprickande bubblor fick lite glossy accent på sig för att poppa lite mer.

Monterade sedan det hela på en kortbas från Anita’s i kraftpapper, jag tycker det passar så bra ihop med det lite varmare gula akvarellpappret från Canson. Ibland kan jag saknat vitt lite kraftigare akvarellpapper men det är svårt att få tag på.

Vad tycker du är lättast att färglägga med? Föredrar du alkoholbaserade pennor eller vattenbaserade färger som tex distresser eller andra?

Med stundade helgdagar här framöver så kolla öppettiderna en extra gång om du tänkt besöka butiken på Valhallavägen.

Observera även att det från och med denna vecka är ändrade öppettider – lördagar stängt.

Du hittar alltid aktuella öppettider om du scrollar längst ner på www.pyssloteket.se. Webbutiken är öppen dygnet runt, ordrar packas under butikens öppettider. Vi ses och hörs!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar