Kort med Oxides och resist

Har ni en speciell stil när ni skapar?

Jag tycker mig se att jag har skiftat väldigt mycket i stil genom åren – förut mycket mer brunt och skrynkligt med spetsar och lite shabby chic sådär, men nuförtiden med clean & simple och färgstarkt. Dagens kort är lite grann av en avvikelse från min nuvarande stil – men ibland får man feeling och då är det bara att följa inspirationen.

 

Stämpelsetet jag har använt kommer från Visible Image och heter Free your imagination – jag stämplade på Neenah cardstock (110lb) med Mementodyna, färglade med alkoholbaserade pennor/markers och klippte ut med min gamla trotjänare – den lilla Cutter Bee-saxen som jag sett att Anna tagit in i shoppen igen! Den är perfekt för finklippning – till och med jag, som vanligtvis vill använda dies till det mesta för att få slippa klippa, gillar att klippa med den.

Bakgrunden gjorde jag med Distress Oxides på ett akvarellpapper (dynor eller spray funkar lika bra) och när det torkat lade jag på Distress Glaze (slut i shoppen i skrivande stund, men vill du så kan du maila Anna och förbeställa/reservera till när det kommer in nästa gång) genom en stencil. Distress Glazen agerar som en resist/en barriär för distressfärgen, så jag målade över hela bakgrunden med svart akvarellfärg och se! Stencilens mönster poppar upp i bakgrundsfärgerna så snyggt mot det svarta. Så rolig teknik!

Sen ritade jag vita ”stygn” med en vit Signopenna och monterade på en bit grön cardstock innan jag satte fast allt på en vit kortbas från Anita’s. Jag stämplade slutligen ett ”hello” på en spillbit av vit cardstock och monterade fast den tillsammans med de urklippta stämpelmotiven (med 3D-kuddar) på kortet. Tadaa! 🙂

Pyssla lugnt!

 

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera