Fjäderfestivalen återkomst?

Är det nån som kommer ihåg ett event som vi hade några år i följd för kanske 10 år sen? Det hette Fjäderfestivalen och gick i princip ut på att skapa något med fjädrar. På den tiden hade butiken ett lite mer…. spretigt? utbud än idag och fjädrar/dun var ett självklart inslag. Den stora behållningen av det jippot var att vi fiskade upp DT-Malin ett av åren. Hon är kvar men inte fjädrarna 🙂

Men nu har fjädrar fått en revival, åtminstone hos mig. Jag har ju som ni kanske märkt ramlat ner i gelprintingträsket på sistone och testade att använda fjädrar som struktur (alltså fjädrar från påskriset, för tydlighetens skull).

OH. MY. LORD. Detaljerna är helt makalösa!

Istället för att printa med akrylfärg, som jag vanligtvis gör, så har jag här använt dye inks i form av Archival ink och urgamla Adirondackdynor.

Textstämplarna på korten ovan heter ”My favourite things to say” och kommer från Pinkfresh studios. Jag trodde länge att setet hette ”To say” och kom från My favourite things… De är en beställningsvara så maila Anna@pyssloteket.se om du vill att hon tar hem ett ex.

På nästa kort har jag använt dye ink från Lawn fawn, de funkar också alldeles utmärkt. Bokstavsdiesen kommer från mina privata gömmor, texten från hÄNglar & Wings ”Skrivmaskin”.

Om du är sugen på att prova på gel printing så behöver du en gel press. Anna har normalt 6*6″ och 5*7″ i lager.  Du behöver också en s.k. brayer, dvs en roller. Jag gillar personligen den från Speedball men har också hört bra saker om den nya från Tim Holtz. Eftersom gel printing är lite hett just nu, och tillgången därmed är oviss, så länkar jag till huvudkategorin där både gel press och brayer bor när de finns i lager. Eventuella fjädrar får du dock leta fram ur egna gömmor, de kommer inte tillbaka i sortimentet.

Behöver du mer inspiration så finns det som vanligt en uppsjö på Youtube, t ex Gelli Arts egen kanal som har många bra videos för nybörjare. Sen vill jag slå ett slag för vår egen kanal och vår blogg där det också finns en del på ämnet.

Nu är det vår på Pyssloteket vilket innebär att den fysiska butiken har lite andra öppettider och butiken är därmed stängd på lördagar. Aktuella öppettider hittar du alltid längst ner i webbshoppen.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar