Månadens skiss med reveal wheel

Med månadens skiss så blev jag väldigt sugen på att göra havsinspirerade kort och tänkte visa ett sätt att tolka skissen med Lawn Fawns reveal wheel dies. Jag tänker ta er igenom steg för steg så ni ser hur jag har byggt upp alla lager och så avslutar vi med glitter, glitter och ännu mer GLITTER. Bara för att påminna er om hur månadens skiss ser ut så var det så här:

Eftersom det blir lite enklare att hänga med i svängarna så tänkte jag att vi börjar med en bild på den slutgiltiga produkten så ni vet vart jag är på väg. Här har jag med de två ”vågorna” på den bakersta panelen men även på den främre och jag gjorde om texten på banner till en hälsning i reveal wheel speech bubble. Och med tanke på att det är Lawn Fawn så måste man ju fylla på med en mängd figurer… och glitter.

Jag har använt distress ink för ink blending och alkoholbaserade pennor för färgläggning av alla stämplar. Hälsningar är stämplade med Versafine Onyx Black som ger ett väldigt bra detaljerat avtryck.

Vi börjar med ink blending. Jag ville att mitt kort skulle visa lite sand på botten så jag börjar med att ta skära till mina paneler; bakgrunden, framsidan på reveal wheel med hålet som är gjort med speech bubble addon samt en extra panel för att kunna göra vågen. Jag blandar med Distress Ink Tea dye (min nya favorit) och Vintage photo. Jag har använt mig av Tim Holtz nya papper Distress White Heavystock som är kanon att blanda på. Det tål även en hel del vatten om man vill göra den typen av teknik. Maila till Anna om du vill testa detta papper så kan hon beställa hem.

Sedan är det dags att blanda in vattnet och då använde jag mig av färgerna Cracked Pistachio, Peacock feathers och Mermaid lagoon. Här blandade jag även själva hjulet till reveal wheel. Vissa av panelerna är inte blandade hela vägen till mitten och det beror på att jag kommer fästa paneler utanpå så det kändes onödigt att blanda där. För att få en bra färgövergång så blandar jag först en omgång av alla färger, sedan går jag över dem en gång till och blandar väl i skarvarna.

Sedan var det dags för stänk. Jag stänkte både med vatten och även med Sheer Shimmer Sparkle. Jag sprayade ut lite vatten på mitt craft sheet och doppade sedan en pensel i det och skvätte sedan på papprena. Jag ville inte lyfta bort någon färg utan torkade sedan panelerna med min Heat It craft tool. Man kan lägga lite hushållspapper eller liknande på och lyfta av vattnet men då får man väldigt vita fläckar och här ville jag ha en annan effekt med mer färg kvar på pappret.

För att jag skulle få med ytterligare en våg på kortet så satte jag en på den bakre panelen genom att använda Lawn Fawns wave border die och sedan pussla ihop de två panelerna på kortbasen.

När mina paneler var torra så var det dags för lite stämpling och jag använder mig av stämpelverktyget Misti och stämpeldynan Versafine Onyx Black. För att stämpla hälsningarna på reveal wheel så använder jag mig av ”reveal wheel templates”. Dessa små stenciler gör det SÅÅÅÅÅÅ mycket enklare (och roligare) att göra den här typen av kort. Jag placerar stencilen ovanpå mitt hjul och sätter fast det med en liten bit washi tape. Jag stämplar sedan med min Misti vilket gör jobbet väldigt enkelt (speciellt om man gör flera på en gång). Jag låter sedan stencilen sitta kvar för jag använder den vid monteringen av panelen i nästa steg (ett litet trick jag lärde mig från Lawn Fawns YouTube-kanal, tror det var Chari Moss som visade det från början).

 

När Mistin ändå är framme så stämplade jag även ”Turn me” på den bakre panelen. För att få placeringen rätt så la jag endast reveal wheel panelen över och måttade sedan in stämpeln.

 

För att sätta fast ditt reveal wheel så behöver du; en bakre reveal wheel panel (utan hål i), den lilla runda cirkeln, det stora hjulet och den främre panelen samt en mini brad. Ta mini braden och trä den genom den lilla cirkeln, trä sedan den stora cirkeln ovanpå, det är i detta steget som jag låter stencilen sitta kvar. ”Knappen” på minibraden ska vara på baksidan. Sätt dit 3-4 ”foam squares” på den lilla cirkeln. Passa sedan in den stora cirkeln på rätt plats med den främre panelen. Ingen den av stencilen ska synas utan man ska endast se den stämplade delen. Håll fast både hjul och främre panel med ena handen. Ta bort skyddspappret och måtta in främre med bakre panelen och tryck till. Du kan sedan lyfta av den främre panelen och plocka bort stencilen. Supersnabbt sätt att få allt på rätt ställe.

Dags för färgläggning. Jag använde mig av Lawn Fawns stämpelset Mermaid for you samt You are sublime och skar ut bilderna med koordinerade dies. Jag använde mig av alkoholbaserade markers och tog sedan en Zig 2-way glue pen och ”ritade” dit markeringar i skuggorna och doppade bilderna i Lawn Fawns Prisma glitter.

Och nu är det ÄNTLIGEN dags för montering. Jag monterade dit foam tape på min bakre panel och la dit den främre ovanpå. Jag skar även ut en speech bubble ram, ritade med lim runt denna och använde mig av Lawn Fawns Chunky glitter över hela den och limmade fast på främre panelen.

Jag placerade sedan dit alla mina figurer. Några fick bo på den bakre panelen för att man ska få extra djup i kortet. Jag satte dit den mindre panelen med foam tape för att det ska bli enklare att snurra hjulet så hela kortet bygger lite på höjden.

Och så här blev då det färdiga kortet.

Här får ni även några bilder på alla hälsningarna:

 

Och här kommer länkar till produkterna som använts:

Om du också är med och skapar med månadens skiss eller moodboard, glöm inte att tagga på Instagram med #pyssloteketmood eller dela gärna med dig i veckotråden i Facebook-gruppen.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar