Tider av tacksamhet

Det slog mig att man ibland gör tack-kort, men mer sällan tacksamhetskort. Men just tacksamhet är det jag känner när jag står och påtar med ett morsdagskort i år.

Jag kan bli lite provocerad av självhjälpsgurus som pläderar ”skriv ner tre saker du är tacksam för idag” eller ”välj glädje”. Det händer att följande ansiktsuttryck drabbar mig: 🙄😑🤬 . De är ju säkert fungerande tekniker men det känns alltid lite ansträngt och påtvingat, som att säga att man ler när man har en penna mellan tänderna 😬. Men någonstans därinne i det kommersiella bullsh… finns ju en kärna av vettigt råd som jag tror inte minst pandemin satt fingret på.

Det finns vansinnigt mycket saker som vi uppenbarligen tog för givet. Innan pandemin. Och nu när de i liten skala och stundtals ges tillbaka känns det som en ovärderlig gåva: att få krama sin mamma, prata nära med en vän, fika med sina kollegor… och just nu verkar ett nålstick i armen göra att det går en våg av tacksamhet genom generationerna. Vaccination – själva biljetten till alla de där andra små glädjeämnena. ❤️

Allt det stod jag och tänkte på när jag tog upp textdiesen ”So grateful” från Altenews set Essential Sentiment Strips. (Beställningsvara, om du mejlar den anna@pyssloteket.se kan hon ta hem den.

Jag har använt ett av mina Gelli press tryck med akrylfärg och en stencil från Carabelle – Curious Circles för att bilda mönstret (beställ den från anna@pyssloteket.se).

Sen har jag skurit ut hjärtat med Heart Rays från My Favorite Things och blomkvisten med Altenews Branches and berries och embossade en bit papper med guld och skar ut kvisten med bär. (Bägge diesen är beställningsvara). Här hittar du embossingpulver och tillbehör från Wow som jag använder.

Tips: Embossa en bit papper innan du skär ut ditt motiv med diesen. Det är mindre pilligt och gör att kanterna blir skarpare på motivet.

Hjärtat fäste jag på vit dekorgummi som jag också skurit ut i hjärt-diesen. Här kan du köpa pack om tio ark vit dekorgummi.

Tips: Skär ut diesen i dekorgummi och fäst under det utskurna pappret. Det är ett riktigt bra knep för att få snygga 3Deffekter på dina kort.

Avslutningsvis har jag ritat en ram runt med svart penna och gjort några duttar med Nuvo Crystal Drops i guld. Guld är slut men andra färger finns här.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera