Det är faktiskt roligt att se färg torka…

Undrar varför uttrycket ”lika tråkigt som att se färg torka” finns… det kan ju vara superkul att se färg torka, speciellt om man målar med vattenfärg…!! Sättet som färgen blandar sig med vatten och flyter ut och blandar sig med angränsande färger. Underbart!! Idag kände jag bara för att sitta och måla. Hade ingen direkt plan, tog ett varv i trädgården och fick syn på denna underbara vallmo.

Då slog det mig, jag har ju en Katzelkraft stämpel, Coquelicot, som föreställer vallmo. Perfekt, den fick det bli. Jag stämplade på ett Ranger Watercolor Paper med Versafine Onyx black och plockade fram min Altenew 36 pan vattenfärgspallett och satte mig ute och njöt av eftermiddagen bara med att måla.

Jag testade lite olika färgkombinationer men fastnade sedan för följande färger:

  • Grön: Forest glades
  • Gul; Citrus Burst, Fresh lemon
  • Orange: Warm sunshine, Autumn Blaze
  • Röd: Crimson
  • Brun: Espresso
  • Svart: Jet black

Jag målade med både Altenews vattenpenna i flera lager. Började med ljusaste färgen och la den över nästan hela ytan. Fyllde sedan i med mörkare och mörkare färger tills jag fick färgskiftningen jag ville ha. För att få till en mörkare röd så kan man blanda i lite mörkbrun. Jag använde det för de mörkaste ställena på några av bladen.

Jag avslutade med att göra lite stänk med en vanlig pensel Ranger Artist Brushes no 4. Det där med att stänka brukar ju alltid bli en riktigt sölig affär. Jag tog tillfället att gå ut i trädgården och stänka på gräsmattan. Inget att städa upp, underbart 😉 :

Panelerna är utskurna med My Favorite Things Wonky Stitched Rectangle, en av mina absolut favorit-dies som ger en perfekt liten touch av det där lilla extra. Jag monterade sedan panelerna på svart cardstock, utskuret med den största rectanglen i Hero Arts Nesting Rectangle Infinity dies, antaglingen den mest använda dien hemma hos mig. Jag tycker om de snygga kanterna som blir av en diecut jämfört med att skära till pappret med en skärmaskin.

Och så här blev de färdiga korten:

Texten (är från mina gömmor) och heat embossad på svart cardstock, Lawn Fawn Black Licorice, med vitt embossingpulver.

Några guldpaljetter letade sig även in på kortet.

Texten är från Altenew stämpelset Leaf canopy och är heat embossad med vitt på svart cardstock.

Några vita detaljer är gjorda med vit gelpenna och till sist så letade sig även några svarta paljetter in på kortet.

Hoppas nu att du plockar fram en stämpel och bara sätter dig ned och njuter av den svenska försommaren och målar. Dela gärna med dig av dina skapelser i Facebook-gruppen.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar