Kort med Lawn Fawn Swish ’n pop pull tab

När det kommer en ny interaktiv die från Lawn Fawn så är jag snabbt såld på att testa. Jag skaffade mig Swish ’n Pop Pull tab när den kom ut tidigare i våras och har nu gjort 3 kort så jag kan visa er:

Man gör ett rörligt element som sveper fram och tillbaka över kortet genom att dra i ”pull-tabben”:

  • På kortet med mössen från Dandy day så försvinner musen med maskrosen
  • På kortet med enhörningarna från Unicorn Picnic så försvinner en av dem bakom molnen
  • På kortet med djuren från bondgården från setet Hay there så hoppar fåret upp från vänster till höger

Kolla gärna in introduktionsvideon från Lawn Fawn för att se hur man använder denna die, det ger alltid väldigt många tips och man förstår snabbare hur allt hänger ihop:

På två kort så följde jag helt enkelt instruktionen i videon men skapade mina egna scener med Lawn Fawn-seten Dandy day och Unicorn Picnic. På kortet med mössen från Dandy day så skapade jag en scen med gräs en bakgrund från pappersblocket Dandy day. Gräset har fått en liten extra touch i och med att jag gjort den främre delen med en ljusare grön men sedan även skurit ut en mörkgren del med en Grassy border die. Det ger ett litet extra lyft. Musen är fastsatt på ett vanligt OH-papper. En bit plast från en förpackning går säkerligen bra att använda också. Plasten måste vara tillräckligt stark för att kunna hålla uppe figuren.

Produkter från Lawn Fawn som jag använt:

  • Swish ’n pop pull tab die
  • Stämpelset Dandy day och koordinerande dies
  • Simple grassy hillsides border die
  • Simple stitched hillside border die

Figurerna är färglagda med vattenfärgspennor och en vattenpensel.

Kortet med enhörningarna från Unicorn Picnic är gjort på samma sätt som ovan genom att använda mönsterpapper från Spiffy Speckles som bakgrund och använt Cloud border dies för att göra molnen:

Produkter från Lawn Fawn som jag använt:

  • Swish ’n pop pull tab die
  • Stämpelset Unicorn Picnic och koordinerande dies
  • Stitched cloud border die

Figurerna är färglagda med vattenfärgspennor och en vattenpensel.

 

På det sista kortet ville jag testa något annat. Jag tyckte inte det var helt logiskt att rörelsen på figuren blir från höger till vänster när man drar ut pull-tabben. Tyckte det kändes mer logiskt att den skulle följa handens rörelse och gå från vänster till höger. Med lite funderade så kom jag på (med hjälp av maken faktiskt om rätt ska vara rätt *smile*) att om man vänder hur man sätter fast bradsen på baksidan så kan man få rörelsen att gå åt andra hållet. Har funderat på att göra en Facebook Live med just detta tema för att visa, någon som är intresserad??

Så i detta fall, när man drar pull-tabben åt höger så följer fåret med helt enkelt. Enda som blir lite problematiskt är att man får lite färre ställen att stötta upp sin nedre panel med men det är lösningsbart 😉  Setet jag använt här heter Hay there och mönsterpappret till bakgrunden kommer från Hello Sunshine remix och till förgrunden från Spiffy Speckles 6×6 block. Figurerna är färglagda med vattenfärgspennor och en vattenpensel.

Glöm nu inte att kolla in de erbjudanden vi kör denna veckan i bloggen. Ett erbjudande varje dag, här kan du läsa mer om hur allt fungerar.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar