En batch med Toucan do it från Lawn Fawn

Sommarsläppet från Lawn Fawn gick jag helt klart igång på och det var många grejor som fick följa med hem, bland annat stämpelsetet Toucan do it (vilka söta tucaner) samt stämpeln I like naps, den underbart söta sengångaren tillbaka i lite ny tappning. Sedan var det även en hel del av diesen som jag verkligen föll för, bland annat; Tropical leaves backdrop samt även de fristående Tropical leaves samt deras senaste upplaga av ”giant” dies: Giant Happy birthday. Så idag tänkte jag visa vad jag gjort hittills med dessa produkter.

Vi börjar med ett snabbt födelsedagskort:

Ett ganska snabbt kort att sätta ihop, endast färgläggningen tar lite tid ;). Bakgrunden är gjord med Distress sprayer i färgerna Picked raspberry och Peacock feathers. Jag sprayade lite vatten på en panel med Canson Watercolor paper först och sprayade sedan färgerna i varsin ända på panelen och lät dem vandra mot mitten genom att tippa panelen fram och tillbaka. Dessa färger bildan en underbar lilablå i mitten när de blandas. Perfekt solnedgång. Jag skar ut Tropical Leaves backdrop i ett turkosfärgat cardstock och limmade detta på bakgrundspanelen (när den var helt torr så klart). För att få panelen att skära ut bra så följde jag rådet från Lawn Fawns introvideo, att först skicka den genom min Big Shot horisontellt och sedan vrida den och skicka igenom den en gång till vertikalt. Detta gör att alla de små löven skär ut som de ska.

Jag skar sedan ut Giant Happy Birthday i American Crafts POW silver glitterpapper och limmade med Lawn Fawns glue tube. Avslutade sedan med att klistra dit några av bilderna från Toucan do it.

På nästa kort ville jag testa något som jag också såg i Lawn Fawns introfilm, att lägga två Tropical Leaves backdrop ovanpå varandra men snurra den ena ett halvt varv. För att få lite extra liv i det så skar jag ut den ena i ett mörkare grönt papper och den andra i ett ljusare. Till bakgrunden har jag använt ett gult papper från den äldre serien Watercolor wishes som jag hade lite kvar av, men testa gärna även den nya Watercolor Wishes Rainbow som kom ut i denna releasen.

Jag stämplade hälsningen ”Have a wild day” direkt på bakgrunden med Versafine Onyx Black ink. Jag fäste sedan alla mina stämplade figurer runtom ramen och valde sengångaren som fokus. Älskar denna stämpel, rimmar väldigt väl överens med min nuvarande stämning ;). Jag avslutade med lite vit gelpenna på figurerna samt lite Stickles i Stardust på blommorna och fjärilarna.

Kort 3 och 4 är gjorda på samma sätt men färgerna på bakgrund och text är olika:

Jag började med att skära ut två stycken av Tropical Leaves backdrop i Canson Watercolor paper. Det är viktigt att köra det flera gånger genom din stansmaskin så att alla små detaljer skärs ut, speciellt om du har ett tjockare papper som vattenfärgspapper. Jag använde mig sedan av Distress sprayer (både Stains och Oxide sprays) för att färga in löven. Tror jag använde mig av alla gröna/grönblåa jag har så här finns det: Twisted citron, Mowed Lawn, Salvaged Patina, Peacock feathers och Cracked pistachio. Jag gjorde även ytterligare en panel där jag skar ut de tillhörande extra löven som finns i Tropical leaves backdrop samt att jag även använde några löv från de fristående diesen Tropical leaves.

På det lila kortet så gjorde jag ytterligare en bakgrund med Distress sprayerna, denna gång i lila toner. Till det andra kortet så är bakgrunden från Watercolor wishes mönsterpapper. Alla figurerna är färglagda med alkoholbaserade pennor. Dien Thanks är också den från Lawn Fawn. Den lila är utskuren ur lila cardstock och så har jag blandat lite mörkare lila nedtill. Den gröna skar jag ut från en distress spray bakgrundspanel. På båda korten så har jag klistrat ihop flera diecuts av ”Thanks” i svart under den översta färgade. Det understa lagret satte jag lite åt vänster för att skapa en skugga så texten framträder tydligare. Jag avslutade med lite vit gelpenna samt Stickles i Stardust.

Mycket av den nya releasen gick åt i butiken när den kom in men det kommer mera. Är det något som du blir extra sugen på, som inte finns i butiken just nu, så skicka bara ett mail till Anna så kommer det hem med nästa beställning.

Hoppas ni alla har en riktigt skön sommar och njuter av både väder och pyssel!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

2 reaktioner på ”En batch med Toucan do it från Lawn Fawn

  Helene Eva Siermans

  (26 juli, 2021 kl. 12:14)

  Så underbart fina! Dessa har fått komma hem till mig också förutom den stora bakgrund diesen, tycker att det är svårt att hitta färdiga kortstommar till dessa, vet att jag ganska enkelt kan skära till och biga själv (men är alldeles för lat)

   Marianne

   (8 augusti, 2021 kl. 21:12)

   Färdiga kortstommar är svårt att få tag på här så det absolut enklaste är att skära till egna. Om man använder Neenah Solar White som kortstomme så är det bara att dela på mitten och biga på mitten så har du rätt storlek från redan från början 😉

Lämna ett svar