Bunch of Balloons!

Bunch of Balloons heter en ny embossingfolder från Altenew. Det fina med den här nya ”generationens” embossingfoldrar är att de är tredimensionella. Många embossingfoldrar har två ”lager”, det upphöjda och det nedsänkta.  Det nya foldrarna har mkt mer finess och det färdiga motivet har ett fantastiskt djup och detaljrikedom!

Jag kommer visa tre kort idag där jag använt samma embossingfolder till alla tre.

Här embossade jag ett mönsterpapper och monterade det sida vid sida med ett annat mönsterpapper. Skarven täckte jag över med lite glittercardstock från Lawn Fawn. Grenen kommer från Lawn Fawns set Toucan do it och Ugglan kommer från ett set från Colorado craft company som heter Art is. Den var så sjukt söt! 😀

 

Yo. Stansade jag ut i samma glitterpapper samt i foam som jag monterade ihop innan jag fäste det på kortet. Alfabetdiesen heter Finley´s ABC. Ett äldre set men som jag upptäckte ganska nyligen!
Ugglan och grenen är stämplade med Versafine Onyx Black på akvarellpapper och färglagda med akvareller från Altenew.

 

Här är bara en bit vit kortbas som jag testade foldern på. Det fiffiga är att det finns en springa i ovankant så man kan embossa endast framsidan av sitt kort om man så önskar. Lite glitterpapper i ovankant sen stämplade jag Grattistexten med Distress Ink Gathered Twigs innan jag embossade i clear embossingpulver över. Löjligt enkelt. Själva tagen monterade jag med 3d-kuddar.

 

Här använde jag metallic cardstock från Lawn Fawn som bas. Finns i en massa psykedeliska varianter och kiten heter Holographic samt Holographic 2.0.
Texten WOW är i svart cardstock med dies från Altenew som heter Bold Alphabet. Stansade ut dem även i foam för lite mer dimension innan de fick ett tjockt lager glossy accents över sig.
Satte en spillbit med glittrig cardstock bakom orden för att lugna ner det hela lite. Texten under är stickers från Timpans set Small talk snarky. Älskar! 😀

 

Lite bättre bild på det holografiska pappret.

 

Har jag sagt att jag älskar glossy accents!?

 

Det var allt från mig idag!

Den fysiska butiken är semesterstängt men på webben är det öppet och ordrar skickas minst 1 ggr/vecka. Väl mött!

 

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar