Simon Hurley stamping foam

Nån gång vid årsskiftet så introducerade Ranger en ny produkt under Simon Hurleys flagg: Stamping foam. Eller ny och ny, den har tydligen funnits tidigare men jag tror att för den breda massan var den en nyhet. Och sen började väntan… och väntan… och väntan. Jäkla pandemi!! Men så i början av sommaren kom den äntligen! Och då kan man ju tro att med all denna väntan så skulle man kasta sig över den men eeeh…. den blev liggande lite till.

Men NU har jag kommit mig för att använda den och det var väldigt roligt. Det man gör är att man värmer ytan på foamen i ca 15 sekunder med hjälp av en embossingfön eller liknande. Snabbt som attan, innan ytan hinner svalna, så trycker man den mot något som ger struktur – det kan vara en stämpel, en stencil, en die, ett tygstycke, i princip vad som helst! Den är inte lika känslig som en gelliplate men ganska detaljerad ändå. Sen inkar man upp foamen med valfri ink och stämplar som vanligt. Om mönstret inte blir så djupt är ett tips att använda en brayer, den går inte ner i ”spåren” lika lätt. Det är också en god idé att ge ytan en lätt, lätt dusch med vatten innan man stämplar så att färgen blir lite fuktigare.

Den hemmagjorda stämpeln kan man använda om och om igen, foamen stelnar ju i det mönster man pressat in. Jag rengjorde min genom att spraya vatten och torka av med en trasa. Även baby wipes funkade fint. När man vill göra ett annat mönster så värmer man helt enkelt foamen igen så ”suddas” det präglade motivet bort.

Om man tycker rörliga bilder är lättare än mina många ord så finns en liten filmsnutt här:

Sen jag filmade så har jag faktiskt använt några av bakgrunderna också. De flesta av produkterna finns inte i lager då många är säsongsbetonade men Anna kan ta hem om man frågar snällt, maila anna@pyssloteket.se.

En äldre bakgrundsstämpel från Hero Arts, ”Hand drawn snowflakes”, tillsammans med Stitched snowflakes och Holographic cardstock från Lawn fawn. Texten är ”Snorkigt Vinter” från hÄnglar & Wings.
Stämplarna från ”Merry wishes” och stencilen, ”English brick wall” kommer från My favourite things. Texten är Mama Elephant, ”Scripty Xmas”.
Stencilen är ”Lots of heart” från My favourite things, stämplarna är Altenews ”Tall tale”.

En förpackning innehåller fyra block i storleken 3″ * 4,25″ till det överkomliga priset 69:- och när jag skriver det här så finns det några stycken i lager. Hoppas du blev sugen på att testa!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera