Nya favoriter, Altenew Tall Tale och Pink Fresh Studio slimline scallop die

Det känns som vi varit fler i designteamet som varit inspirerade av Altenews stämpelset Tall tale, men det måste väl vara för att det är så gulligt! Jag kommer visa 2 designer och 4 kort med detta idag tillsammans med en av mina nya slimline die favoriter, Slim Stitched Scalloped Rectangles från Pink Fresh Studio. Idag blir det dessutom lite av en tutorial så det blir MÅNGA bilder. Bara att fylla på koppen med kaffe och luta sig tillbaka 😉

Det är dessa två produkter som vi riktar in oss på idag:

Vi börjar med slutresultatet, det brukar vara enklare att förstå om man ser hur det är tänkt att det ska se ut på slutet:

Vi börjar med de tre korten till vänster. Här har jag använt den stora bokstämpeln från stämpelsetet och jag ville skapa en bokhylla. Jag har använt mig av Misti stämpelverktyg för den gör själva stämplandet så mycket enklare (och roligare). Med en Misti så kan du stämpla på exakt samma ställe flera gånger om vilket gör att man alltid kan stämpla om, om man behöver. Här har jag dessutom utnyttjat att om man ändå håller på att göra en lite invecklad stämpling så kan man lika gärna stämpla FLERA paneler samtidigt så kan man göra fler kort.

Jag började med att lägga ut min panel i Mistin. Jag har lagt den en liten bit från högerkanten för jag vill att stämpeln ska stämpla över HELA panelen. För att vara riktigt säker på att min panel inte rör på sig så använder jag fler magneter. Jag stämplar med Memento Tuxedo Black för jag har tänkt mig att färglägga med alkoholbaserade pennor.

När jag stämplat min första bild så flyttar jag upp stämpeln och jag flyttar även panelen i Mistin. Detta för att jag inte vill ha exakt samma avtryck hela tiden. Jag använder mig av måtten på sidan av Misti för att veta att jag får min panel rak.

Och som sagt, om man ändå håller på att stämpla så kan man lika gärna stämpla fler samtidigt. Det tar inte många sekunder extra.

När jag är helt färdig så ser mina paneler ut så här:

Sedan var det dags att börja färglägga. Jag upptäckte att jag tyckte om bara den svartvita panelen så bestämde mig för att lämna en sådan helt i svartvitt. En panel ville jag testa att endast accentuera EN färg och målade därför bara några av böckerna i rött.

På den tredje så bestämde jag mig för att gå ALL-IN och måla den i regnbågens alla färger. Jag höll mig till två färgkombinationer per hylla så rosa/röd överst, gul och orange på nästa, grön och blå på tredje och lila i olika nyanser på den sista. Blommorna fick dock bli röda och krukorna höll jag i en terracotta-aktig färg. Det har även slunkit med en lite katt från Mama Elephant-setet Book worm. Det är klart att varje bokhylla behöver en katt 😉

Texterna är heat embossade med vitt embossingpulver på Lawn Fawns svarta cardstock (Black licorice), det bästa pappret jag hittat för att heat embossa på svart. Ramen runt är gjord med Pink Fresh Studios Slim Stitched Scallop Rectangles, en riktig favorit i pysselrummet just nu.

Dags för nästa design och då ville jag göra ett one-layer kort med maskning och ink blending. När man vill stämpla i lager på lager så ska man tänka på vilken bild man vill ha FRÄMST och börja med att stämpla den. Efter det arbetar man sig bakåt. Här ville jag bara använda två bilder så det blev lätt, jag började med att stämpla flickan. Jag stämplade sedan samma stämpel på en post-it lapp som har klister på hela baksidan, superbra när man vill maska så här. Jag stämplade sedan böckerna och stämplade även en omgång på post it med dessa eftersom jag ville använda maskerna för att skydda medan jag gjorde inkblending.

På nedan bild ser ni att jag skurit ut mitt papper med Pink Fresh Studio dien innan. Jag har stämplat flickan och böckerna. Jag har även heat embossat hälsningen i vitt. Dags att lägga till färg. Jag använder mig av Distress Oxide i färgerna Tumbled glass, Salty Ocean, Blueprint Sketch och Chipped Sapphire.

Jag började med att blanda de mörkare färgerna. Det blir bäst om man går över sin panel flera gånger och blandar ut färgerna ordentligt. Jag började med Chipped Sapphire. Jag gick sedan över till Blueprint sketch och blandade lite extra i skarven. Var försiktig när du kommer till masken så att du inte river upp den i onödan. Den sitter ganska väl på men tål inte hur mycket som helst.

Här ser ni hur panelen ser ut när den är färdigblandad. Jag börjar med att få på all färg i ett lager först och går sedan över panelen fram och tillbaka flera gånger med de olika färgerna för att blanda ut skarvarna ordentligt och få bilden så mörk som jag vill ha den. När jag är färdig torkar jag även av den extra färg som kommit på texten med ett torrt hushållspapper. Färgen kommer av lätt.

Dags att ta bort masken. Det blev lyckat. Dags att färglägga flickan och böckerna.

Ett litet tips när du använder dien Slim Stitched Scallop Rectangle och ska sätta fast den på din kortbas. Hitta någon tejp i ditt pysselutrymme. Här har jag använt en washi-tejp. Pussla ihop de olika ramarna från baksidan. Tejpa ihop dem. Du får då en plan panel att klistra direkt på din kortbas.

Och här tar vi en sista bild på slutresultatet:

Ett underbart stämpelset med härliga texter. Har en hel bunt med idéer för detta så risken finns att ni får se det snart igen 😉

Produkter som jag använt:

Stämplar
Altenew – Tall tale
Mama Elephant – Book worm

Dies
Pink Fresh Studio – Slim Stitched Scallop Rectangles
Lawn Fawn – Scalloped circles
Waffle Flower – Nesting Slim Layers Dies

Stämpeldynor
Distress oxide – Tumbled glass, Salty ocean, Blueprint sketch, Chipped sapphire
Versamark ink
Memento Tuxedo Black

Papper
Nenah Solar White 110 lb
Lawn Fawn Black licorice

Övrigt
Full stick Postit notes
Wow embossingpulver
Wow embossingfön
Misti stämpelverktyg
Misti extra magneter
3d foam tape
Dubbelhäftande tejp
Alkoholbaserade pennor
Slimline cardbase

 

Glöm inte bort att Pyssloteket firar 12 år helgen den 17-19 september. Håll utkik i vår Facebook-grupp så ni inte missar vad som är på gång.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar