Nyheter trillar in och gamla tekniker plockas fram till julkorten

Jag tror jag snöat in på julkort nu. Idag är det 76 dagar till jul. Det börjar faktiskt synas i hyllorna. Fler och fler julpapper, stämplar, stenciler och dies har trillat in senaste tiden. Spana in de från Echo Park till exempel. 😍 Från Mama Elephant och Colorado Craft Company har det kommit supersöta stämplar och Hero Arts har levererat läckra dies och snygga stenciler. Hela julkatalogen hittar du här.

Men allt måste ju inte vara nytt för säsongen. Jag köpte nyligen Visible Images söta Snowman Jack set och såg framför mig en stjärnklar vinternatt… där fick Tim Holtz gamla stencil Sparkle komma till tjänst.

Och apropå gammalt som dammas av var det länge sen jag höll på med ink-lifting. Det kan vara en av de bästa teknikerna jag vet. Det känns lite magiskt och påminner på något sätt om att framkalla foton. Kika på Instagram hur jag gör när jag färgar in med Distress Oxides och sedan med en baby wipe lyfter färgen genom stencilen. Busenkelt!

Jag funderade länge efter det innan jag kom på vad jag skulle ha för text. Jag var egentligen sugen på ett one-layer card och ville ogärna klistra på något. Det löste jag genom att använda den galet snygga textdiesen Christmas and new year cover plate från Hero Arts. Eller snarare halva den. Jag stansade ut samma del i cardstock också som jag fäste under, så att bokstäverna kom upp lite lite från motivet. Nööööjd! Ska göra fler kort i helgen med den diesen. Håll utkik på Instagram!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar