Bonuslucka 3: Julstjärna

 

När nån säger ”julstjärna” så tänker nog de allra flesta på blomstervarianten. Som jag konstaterade i ett tidigare inlägg så lider jag definitivt ingen brist på sådana i pysselgömmorna men just därför så valde jag en annan tolkning och böjde ordet till bestämd form – julstjärnan. Uttrycket Betlehemsstjärnan är nog det vanligare namnet och förknippas ju starkt med Jesu födelse och de tre vise männens uppdykande. Jag har fått lära mig att Kasper, Melchior och Balthasar kom inslirande framåt Trettondagen men bara har en stjärna att gå på kanske det inte är så konsigt, hur starkt den än lyser känns det upplagt för lite irrande.

Nog av mellanstadiets religionskunskap. Jag har varit inne i en period där jag tyckt att det är tokkul att leka med mina olika sprayer. Här började jag med att embossa stencilen ”Sparkle” från Ranger med silverfärgat embossingpulverCanson XL, ett akvarellpapper. Jag har inte använt hela stencilen utan valda delar, jag inkade och embossade några åt gången för att kunna flytta runt stncilen och välja stjärnor. När jag embossar genom stenciler så använder jag ink blending foam som jag öronmärkt för ändamålet.

För att skapa nån typ av mark och horisont så använde jag en gammal die, Stitched tree border, från Lawn fawn som jag stansade ut i svart cardstock (mitt bästa svarta är Lawn fawns Licorice). Texten kommer från Mama Elephant, Easy Xmas greetings, och är en förbeställningsvara.

Istället för att spraya och blanda färgerna med enbart vatten så använde jag även Shimmer spritz. Jag vet inte om det är det som syns här eller om det är embossingkorn som förirrat sig. Ovsett så gillar jag effekten. Kanterna har jag inkat med Black soot distress ink för att få lite kontrast.

Det var min första kalenderlucka och jag kommer självklart återkomma med fler.

Hoppas du hade en fin första advent och stressa inte ihjäl dig, det blir jul oavsett.

Hoppas ni vill hänga på vår utmaning under december, baserad på våra kalenderluckor. Du hittar mer info i Karins inlägg från i lördags eller i vår Facebookgrupp. Lycka till!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar