Lucka 6: Något rött

Något rött står det i dagens Pysslojulkalender så idag blir det röda julstjärnor från mig. Jag har både använt mig av en layering stencil Poinsettia THS049 från Tim Holtz och stämpelsetet Slimline Poinsettia från Colorado Craft Company serie Big & Bold och även till sist även den gamla godingen Modern Poinsettia från Altenew. Visade ju en massa kort med den på samma tema för några veckor sedan men missade du det så kommer en röd variant här igen.

Men först ut mixedmediavarianten:

Jag applicerade modeling paste genom stencilen och sprayade sedan med hemmagjord mist när det hade torkat ordentligt.

Man blandar helt sonika vatten, distress re-inker och nåt glimmrigt som tex perfect pearl eller shimmer powder, den senare i lämplig färgkombo som inte skapar brunt med den valda distresskulören. Shimmerpowders innehåller ju till skillnad från perfect pearls även färgpigment så det gäller att ha lite koll innan man pyttsar i det i sin minimister/sprayflaska. DT-Pyzzlot visar hur man kan göra egna shimmersprayer i den här videon i vår YT-kanal.

Jag har även använt mig av svart papper som bakgrund för att få en lite annorlunda effekt. Jag applicerade gul distressoxide i mitten av blommorna för highlight. God julstämplar liknande den som jag använt finner du i hÄnglar & Wings set God Jul.

Favorit-teknik i repris, embossat stämpeln, med platinumpulver den här gången.

Här har jag färgsatt med vattenbaserade medier, tror jag kan ha blandat både akvarellfärg, watercolourbrushmarkers från Altenew och Distress Re-inkers. 🙂 Altenews brushmarkers har jag förbeställt av Anna, de andra finns i butiken.

Här har jag färgsatt lite mer försiktigt om man jämför med kortet som jag visar nedan. Använt inkblending verktyg och distress oxides. Stänkt med akvarell metallicfärger (tyvärr slut i butiken just nu) Det går även fint att stänka med Dina Wakleys gloss spray Gilt. Jag brukar skruva av locket och stänka med pinnen.

Här har jag embossat med gul på röd cardstock innan jag färgade in på samma sätt som i förra exemplet men med lite mer färg och vanliga distress inks. Som jag skrev i blogginlägget då jag visade de andra färgerna så är det här oerhört lätt att massproducera som julkort, bara att variera cardstock och färg på stämpeldynan om man så vill.

Ja, det var allt från mig. Skulle något av det jag använt här idag vara slut i butiken vet du väl att du kan maila Anna (med länk) så paxar hon ditt ex nästa gång hon beställer! Bra va?!?

Ifall du inspirerats och hänger på vår julutmaning tagga gärna dina alster med #pysslojulutmaning om du delar på sociala medier!

Hoppas vi ses!

 

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

1 reaktion på ”Lucka 6: Något rött

    Poinsettia Blessings – Pyssloteket

    (26 september, 2022 kl. 05:00)

    […] Jag älskar att färglägga stämplar som föreställer dessa blommor och ni har tidigare i det här inlägget från förra årets julkalender   bla sett mig använda Altenews Modern Poinsettia och Colorado Craft Companys Slimline Poinsettias […]

Lämna ett svar