Lucka 20: Julpynt

Här hade man ju kunnat tänka sig att jag skulle kunna visa nåt av alla underbara hemmagjorda julpynt i mönsterpapper som man kan göra, tex en 3-D stjärna du hittar beskrivning till här. Du finner massor med härliga mönstrade julpapper att använda till dem här.

Men jag kom istället direkt att tänka på underbara stämplar i Big & Boldserien från Colorado Craft Company. Jag har bara den ena Holiday Ornament men den andra som heter Nordic Ornament står på min önskelista. Får bli ett förbeställningsmail till Anna… 🙂

Jag har heatembossat  alla korten jag visar i dag, först ut väldigt enkla kort med WOW White Puff ultra high på enfärgad cardstock:

På det sista fotot här ser man hur läckert upphöjt puff-pulvret blir!

På de kommande korten har jag embossat med olika pulver på akvarellpapper som jag sedan färgsatt med vattenbaserade medier som distressinks och glimmerakvarellfärger. När stämplarna har lite finare detaljer gillar jag att använda fine-pulver. Colorado Craft Companys stora snöflinga blir däremot härlig i ultra-high pulver.

Embossat med guldpulver på akvarellpapper Canson XL och sedan färglagt med distress re-inkers. Råkade kladda utanför det embossade på panelen och fick därför stansa ut julkulan med min största cirkeldie och skära ut fästet och montera på ny panel 🙂 Så kan det gå! De flesta fadäser går att rädda istället för att åka i papperskorgen…

Här har jag embossat med metallicpulver och färgsatt med distress re-inkers och glimmervattenfärger.

och slutligen har jag embossat med ett vitt pulver med glimmer typ som WOWs Sparkling Snow.

Alla är utstansade i stitched rectangles och sedan monterade på matchande metallic eller glittercardstock innan jag limmade dem på kortbaser.

Det här var min tolkning av dagens julkalender, julpynt. Vad blir din?

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar