Lucka 22: Gnistrande

Om det här inlägget är för lucka nr 22 så innebär att det är den 22:a december och det är bara 2 dagar kvar till julafton! Jisses vad tiden snurrar fort. Här hemma är det fullt upp med julstök. Revbensspjällen kokar över, köttbullar rullar över hela golvet, kolan blev hård som knäck och ja allt är som vanligt med andra ord. Nej då, så illa är det verkligen inte! Att laga mat är något jag gillar lika mycket som att pyssla. Dock är det svårt att få tiden att räcka till allt man vill göra. Men det finns knep för det!

Jag vill varmt tipsa om de olika paste som Lawn Fawn har, du hittar de i butiken här.

Med hjälp av dessa så gjorde jag en massa ”gift-tags” att sätta på paketen. Jag började med ett stort ark Mixed Media-papper från Canson och grundade det med White heavy gesso från Prima eftersom jag ville ha struktur på pappret. Sen sprayade jag det med några olika färger, det är precis valfritt vad man vill använda, man tar vad man har helt enkelt. Så lät jag det lufttorka, går förstås att torka med hjälp av en heating tool men jag tycker färgerna sprider sig bättre när det torkar av sig själv så att säga.

Därefter valde jag en stencil med snöflingor och strök ut paste med en palettkniv. Jag har använt både Fairy Dust och Pearl. Och det som är så härligt med de här olika pastes är att de kan plocka upp färgen från underlaget. Det är lite beroende på vad man har haft för färg under, men är den sådan att den reagerar med vatten eller fukt så plockas färgen upp. Men i det här fallet stör det mig verkligen inte, utan precis tvärtom!

Gifttags

När allt var torrt så skar jag ut tags i lämplig storlek, stansade ut ett hål och satte i ett snöre. Som pricken över i så fick varje etikett några ord från Hänglar o Wings Snorkigt – Juletid som jag stämplade med hjälp av min Misti (absolut världens bästa hjälpmedel på en bit cardstock från Neenah och distressade kanten med matchande färg. Sen satte jag dit den utklippta frasen med fästkuddar så det blev lite höjd.

Ta det nu lugnt alla med julstressen, jag säger som alla andra (jag har inte fattat det själv ännu bara) att det blir jul ändå, hur mycket vi än stressar!

Stor julkram från mig!

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar