Lucka 23: Hej mitt vinterland!

När jag hör ”hej mitt vinterland” så ser jag gnistrande vita landskap framför mig. Tjocka fluffiga täcken med snö, iskallt så allting gnistrar med en lågt stående sol. Vackert så det tar andan ur en.

Jag valde slimlineformatet och målade allting på frihand. Lite vit akvarellfärg på granarnas grenar för att få dem snötyngda. Skulle ni vilja ha en video någon gång på hur jag målar så hojta till så fixar jag en!
Textstämplarna är från Mama Elephant och Easy X-mas greetings.
Tyvärr slut för i år men jag kan verkligen rekommendera dem vid nästa förbeställning. Perfekta stämplar till alla julkort många år framöver!

 

Lite shimmer spritz Frost över alltihop för det gnistrande vita och kalla!

Men… jag bor i mellansverige, nära Sveriges huvudstad. Senaste gången vi hade tjocka fluffiga snötäcken en längre stund var typ 2010.. Här är det oftare brun snömodd och plusgrader.. Så jag gjorde kort på båda varianterna idag! 😉

Här har jag använt akvarellpapper som bas till allting för att snabbt och enkelt kunna måla med akvarellfärg. Jag valde att göra en dov himmel som visar på en grå dag.. kanske lite snöblandat regn..
Den bakre raden med hus har jag stansat ut med en die från Mama Elephant setet Slim Film City.
Den främre raden är från Whimsy Stamps och heter Slimeline Cityscape. Även bilarna är från det setet.

 

Genom att färglägga de främre husen lite mörkare än de bakre får man lite djup i motivet. Vägen valde jag att blanda i lite brunt i det grå.
Även här har jag sprayat med Shimmer Spritz men det var svårt att fånga på bild. Jag skvätte lite ”snö” över det hela också. Jag brukar blanda vit akrylfärg med lite vatten för att få den i mer stänkvänlig konsistens!

Vilket av de här vinterlanden har du där du bor? 🙂

Hoppas ni har det bra där ute såhär dagen före dopparedagen!

Önskar er alla en GOD JUL!

 

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

1 reaktion på ”Lucka 23: Hej mitt vinterland!

    Agneta

    (23 december, 2021 kl. 09:22)

    Mera, mera! Du är så skicklig och berättar så generöst hur du får fram effekter att jag måste ta fram materialet och försöka själv. Ser väldigt gärna att du gör en video om hur du gör…

Lämna ett svar