Julpaus med Altenew

Som jag utlovade igår kommer dagens inlägg inte innehålla en tillstymmelse till tomtar, paket, snöflingor eller annan julparafernalia. Det blir en fortsättning på ”alternativa sätt att färglägga”, istället. Jag vet inte om ni kommer ihåg men för en tid sen så hade jag och Pyzzlot, ovetandes om varandra, skrivit var sitt inlägg om det här med färgläggning. Mitt inlägg hittar ni HÄR och Karins finns HÄR.

I det här inlägget ska jag visa ett tredje sätt att sätta färg på sina blommor.

Till det här kortet har jag använt en stämpel (Blossom & Bloom från Altenew), sprayer i olika kulörer och masking paper. Sprayerna har jag gjort genom att blanda distress re-inkers, vatten och perfect pearls (ett superfint skimrande pulver) i mini misters.

Jag började med att stämpla motivet på akvarellpapper och på masking paper (x 3) med Altenew pigment ink i Obsidian. Jag klippte ut motivet ur maskeringspappret och fäste det över mitt motiv. Sen sprayade jag av hjärtans lust i min spraylåda.

I nästa steg klippte jag ut och täckte över själva blomman och bakgrunden för att kunna spraya enbart bladen gröna.

Som ett sista steg täckte jag över bakgrund & blad och kunde på så sätt spraya själva blommorna.

Jag ”fuskade” och använde en pensel för att färglägga mittdelen i varje blomma.

Jag avslutade med en text och några genomskinliga små stenar.

Nu ska jag ägna resten av dagen åt mina bästa juldagssysslor: bygga pussel med dottern och kanske nån liten timme vid pysselbordet. Jag vill passa på att önska er alla ett gott slut och ett gott nytt år 2022! Hoppas det blir ett år med mer pyssel och mindre Covid. <3

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar