Full panel shaker card

Hej!

Jag har gjort mina två första ”full panel shaker” kort. Jag vet inte riktigt vad vi kallar dessa kort på svenska men det är alltså ett skakkort som är över hela kortets framsida och inte bara en ruta. Det finns säkert många sätt att göra detta på men jag tänkte visa hur jag gjorde.

Jag är tyvärr inte utrustad med ett stort tålamod så när jag gör vanliga skakkort, i form av en ruta eller dylikt, så slutar det ofta med ett smärre kaos med paljetter överallt och rödflammiga kinder av ilska. Det blir för pilligt för mig. Därför är denna sort av skakkort en betydligt behagligare skaparresa för mig och mina stackars barn som behöver stå ut med mig. Glad mamma -glada barn (fast med två fjortisar i huset stämmer väl inte detta direkt…).

Först gjorde jag en bakgrund till mitt kort. Till det första kortet gjorde jag en rosa himmel med hjälp av Distress Oxide och till det andra använde jag ett mönsterpapper från Pink Paislee. Jag stoppade ner mina bakgrunder i helt vanliga cellofanfickor, som jag förvarar mina kort i. Gör din bakgrund någon mm mindre än fickan så att det finns utrymme för dina paljetter att röra sig.

Sen är det bara att hälla i de paljetter du vill ha. Jag tog lite av det jag hade hemma. HÄR finns det ett stort utbud på mumsiga paljetter. Kan man ha för många paljetter??? Don´t think so!

Sen stängde jag min cellofanficka och fäste den på min kortbas. Jag använde både hängslen och livrem, dubbelhäftad tejp och lim, för att vara säker på att det skulle sitta bra. Jag stämplade och färglade de söta elefanterna från setet Fly with Me (Mama Elephant) och satte fast dem utanpå min cellofanficka.

Till det här kortet använde jag en die från Lawn Fawn som jag fäste utanpå fickan och så klippte jag ut några paket från mönsterpapperet och satte på utsidan.

Hoppas att du fått lite inspiration till att göra egna skakkort.

Kram Åsa

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar