Do the conga!! (Colorado Craft company)

Alltså, Anita Jerams illustrationer… HUUUUUR söta är de inte?! Sen är de ju faktiskt ganska tacksamma att färglägga. Man är ju ingen DT-Malin men till och med en penselallergiker som jag kan få till det hyfsat.

I setet ”Conga line” är det ett gäng söta möss? hamstrar? som firar någons födelsedag med lite dans. De är huvudsakligen färglagda med distress inks plus att de fått lite bling av skimrande vattenfärger. Använde dem att skvätta med också så att det blev lite konfettieffekt.

Jag gör alltid så att jag embossar mina motiv om jag ska måla med vattenfärg. På så sätt får man en liten ”kant” som gör det svårare för färgerna att migrera. Dagens tips: Gillar man inte den blanka looken så kan man faktiskt ta bort det efter. Lägg ett kopieringspapper över kortet och stryk med ett strykjärn. Embossingpulvret kommer då smälta igen och sugas upp i kopieringspappret.

Jag lämnar er idag med en liten nostalgitripp tillbaka till 1985. Jag var 11 år och gick mellanstadiet i en liten by utanför Piteå. Med lite tur och om det var riktigt kallt fick man stanna inne på rasten och spela blandband med bl a Gloria. Vad gjorde du?

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar