Chokladkort

I söndags, 13 februari, så bestämde jag väldigt spontant att hålla en live i Pysslotekets facebookgrupp. Något jag varit sugen på väldigt länge men inte kommit mig för och har haft lite svårt att få ihop tiden. Men så bara bestämde jag mig, med lite pepp från övriga i DT-gänget så fick jag tummen ur 🙂

Och det gick ju bra om jag får tycka själv, och om jag lyssnar till er som var där så gjorde jag inte bort mig totalt i alla fall
Jag ska erkänna att jag har rätt ofta pratat inför många människor på mässor eller utbildningar, även varit toastmaster och sångledare på en del bröllop och fester, men då ser jag ju min publik! Det här var något helt annat. Nervös för att tekniken inte skulle funka, nervös för att jag inte skulle komma ihåg och bli förvirrad (vilket jag faktiskt blev ett kort ögonblick i början då jag tappade bort rätt mått), nervös för att jag skulle börja svamla och prata för mycket. Men ja, det gick över förväntan!
Efteråt var jag dock väldigt varm och törstig. Hade en flaska vatten tillgänglig, men jag glömde att dricka…

Hur som, eftersom det var dagen innan Alla Hjärtans Dag så fick det bli en genomgång av hur man gör chokladkort på mitt vis. I Pysslotekets facebookgrupp under ”filer” finns två dokument med mått, både till liten och stor chokladkaka i Marabous storlekar. Här hittar du till gruppen, är du inte medlem så rekommenderar jag verkligen att du blir det. Det händer alltid massa skoj där. Livesändningar, utmaningar, CC (CyperCrops), tävlingar och framför allt så delar vi alla inspiration med alla och det finns alltid någon som kan svara på en fråga. Varje vecka har vi en ”snacktråd” där vi babblar om högt och lågt.

I och med att det finns en live (film) för hur jag gjorde så kommer jag inte gå in på några närmare beskrivningar, filmen ligger sparad i gruppen, så söker du på Chokladkort så hittar du den, eller bara scrollar ner en bit i flödet.

Den finns även på Pysslotekets Youtube-kanal, prenumerera gärna och gillar du videon, ge oss en tumme upp!

 

Här kommer lite bilder!

Framsida på chokladkortet jag gjorde under liven. I filmen ser ni hur jag gjorde de små hjärtan på snöre.
Sen är det en bild på insidan av kortet, där har jag fäst 3 andra hjärtan där snöret är fastsatt för att dölja knuten.
Den stansade kanten är gjord med äldre handstans från lådan hemma. Sen är det baksidan som jag inte dekorerade,
det fick räcka med min lilla etikett.

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är ett annat kort jag snabbt visade i filmen, här är kanten gjord av en ”slim line die” från Pink Fresh,
den hittar du här. Jag använde samma teknik till kanten inne i kortet. På framsidan satte jag den lite utanför
så man lätt kan ta tag i kanten och öppna.

Sist ut är ett chokladkort till en stor chokladkaka från Marabou. Här har jag använt det söta pappret
från Simple Stories, Sweet Talk. Även här jag satt hjärtan på snöre, med samma teknik som jag använde till första kortet.
Men jag satte några fler på rad och tog fler varv med snöret.

Missa inte att kika på liven på YouTube eller i vår facebookgrupp!

Ha det fint! /Katti

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar