Lek loss med embossingfoldern Playful Blooms från Altenew

Idag tänkte jag visa på två olika sätt som man kan framhäva mönstret på en embossingfolder. Inga nya revolutionerande tekniker men ändå. Jag har använt foldern Playful Blooms från Altenew till båda mina kort. Jag köpte den när jag var ner till Stockholm och besökte den fysiska butiken för någon vecka sedan. Så kul att få känna och klämma på alla saker och bara att få träffa Anna är ju värt resan (och jag lovar att jag inte klämde och kände på henne).

Jag använde ett vitt papper till det här första kortet när jag embossade. Sen tog jag ett akrylblock och stämplade med distresser på. Jag sprayade på lite vatten och målade med dem på embossingen som vattenfärg.

Dien och stämpeln är från Hero Arts. För att få ”ramen” i vellum bakom själva ordet happy så har jag ritat runt själva dien och sedan klippt. Det går ju att limma fast sitt ord och sen klippa runt men tycker att det är ganska lämpligt att göra som jag gjorde.

Till det andra kortet använde jag svart bakgrund när jag använde foldern. I mitt paket som jag fick när jag vann den här gästdesignplatsen fanns det en embossingpenna från WOW med. Jag kände att jag måste prova den och det var ju superkul. Jag målade med den på de upphöjda partierna, lite i taget, och använde sen ett embossingpulver från WOW i guld.

Här är kortet i sin helhet. Jag har gjort egna enamel dots genom att dutta ut Nuvo Crystal Drops på ett plastark. Sen är det bara att låta dem torka. De lossar lätt sen och är bara att limma dit. För mig känns det tryggare att göra så än att göra de små duttarna direkt på kortet. Jag lyckas alltid misslyckas och kladda. Ett plus är ju att det går att massproducera sina duttar så har man när man behöver och slipper då vänta på att de ska torka.

Ett ark med godis.

Fram med era embossingfoldrar och lek loss!

Ha en fin dag!

Kram Åsa

 

 

 

 

 

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar